Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реаговање ОО СРС-а на почетак уређења главне улице

rss

26.05.2019. ОО СРС

С обзиром да локална власт наставља са уређењем главне улице, ОО СРС Алексинац, сматра да то у овом тренутку не би требало да буде приоритет.

Реаговање ОО СРС-а на почетак уређења главне улице

У прилог овој чињеници иду и предизборна обећања и залагање садашње локалне власти за: изградњу канализације у свакој градској улици, изградњу базена, инвестиције у пољопривреду, уређење сеоских путева и саобраћајница и смањење незапослености.

Постављамо питање локалним моћницима колико нових инвеститора је дошло због "уметничких" фонтана испред Дома културе, као и колико инвеститора је захтевало уређење пешачке зоне да би инвестирали у Алексинцу. Такође, како локална власт планира да смањи број незапослених испод 5000? – зар то није највећи приоритет?

Приоритети су пред очима властодржаца и сами се намећу и на седницама Општинског већа, нпр.: проблем паса луталица, издвајање за пољопривреду од само 13 милиона динара (уређење главне улице износи 180 милиона динара – што говори да је издвајање за пољопривреду недовољно, поготову ако се има у виду да је максимални износ по појединцу 450 хиљада динара, а то значи да 20 пољопривредника могу добити средства), недовољно издвајање за информисање становника Општине Алексинац и медије од 5 милиона динара.

ОО СРС Алексинац подсећа да и након годину дана од поплава у туријском крају Општине Алексинац нису у потпуности отклоњене последице тих поплава.

ОО СРС Алексинац сматра да локална власт треба да одговори на ова питања и да има других приоритета у Општини Алексинац.    


# Алексинац СРС незапосленост саобраћај дом културе фонтана главна улица
@SRS_info @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима