Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Покрет свесрпског уједињења основао је општински одбор у Алексинцу

rss

20.10.2020.

26. септембра 2020. године Покрет свесрпског уједињења основао је општински одбор Алексинца. У присуству десетак симпатизера Покрета из Алексинца и околних насеља, за председника Општинског одбора именован је Дејан Поповић из Алексинца. За заменика председника именован је Душан Тодоровић из Горњег Љубеша, а за секретара Владислав Милановић из Алексинца.

Покрет свесрпског уједињења основао је општински одбор у Алексинцу

Оснивачкој скупштини присуствовали су председник покрета Драган Петровић, потпредседници проф. др Драган Шкобаљ и проф. Др Јово Дробњак, као и председник извршног одбора Мома Јевтић, који су се на крају обратили присутнима и одржали исцрпно и веома упечатљиво излагање.

Покрет свесрпског уједињења је нова снага на политичкој мапи Србије. Покрет је формиран ради спречавања даљег пропадања државе и нације. Окупља држављане Републике Србије из земље и расејања, као и инострана лица српског порекла који прихватају програм и начела покрета. Сам Покрет залаже се за реформу политичког система, заустављање економског пропадања Србије, обнову разрушене економије, реформу образовања, здравственог система, екологију, развој и боље искоришћавање енергетских ресурса.

Покрет се залаже за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије, а на спољном плану за најближе односе с Русијом и Кином. Против је чланства у Европској унији и НАТО пакту. Најважнији програмски циљ је уједињење српског народа из земље и с простора Балкана и света. На економском плану се залаже за развој сопствене економије, пре свега одбацивање концепта неолибералне економије, обнова домаћег банкарства, унутрашње и спољне трговине, развој великих привредних система. Такође је циљ детаљна ревизија свих приватизација и доношење закона о пореклу имовине, што све досадашње владе упорно одбијају за протекле три деценије.

Као гарант да Покрет може остварити ове и друге циљеве најпре су часни и изузетно стручни људи на његовом челу. Председник покрета Драган Петровић је човек са завршених четири факултета и два доктората на државним универзитетима. И остали чланови у врху Покрета су високо образовани људи и стручњаци у својој области. Међутим, у друшту у коме знање, поштење и морал немају нарочити значај, а медији су доступни нестручним индивудуама с лажним дипломама, полуписменим ријалити „звездама“ и плаћеним „аналитичарима“ сумњивих квалификација, за истинске зналце из Покрета свесрпског уједињења знају само они који прате њихов рад и деловање на ретким независним електронским порталима.

Стога ће општински одбор Покрета свесрпског уједињења покушати да окупи што више присталица на територији општине Алексинац, с акцентом на часне, вредне и поштене грађане, узорне домаћине, исправне и одговорне особе, и да допринесе свеукупној обнови економски, национално и морално посрнулој Србији.

Дејан Поповић


# Драган Петровић Покрет свесрпског уједињења
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима