Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо јавности Бобана Ранђеловића

rss

25.01.2014.

Поводом данашње промоције студије о саобраћају и паркинг зонама јавности се обратио председник ОО ДС Алексинац, Бобан Ранђеловић . Писмо преносимо у интегралној верзији.

Отворено писмо јавности Бобана Ранђеловића

Данас, 24.01.2014. године, одржана је јавна презентација Студије стационарног паркирања Општине Алексинац. Аутор студије је Саобраћајни факултет из Београда а наручилац студије је ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу Општине Алелксинац и плаћена је 500.000 динара.

Присуствовао сам презентацији у својству грађанина и мој први лични утисак је недовољно задатих улазних параметара за прављење студије од стране комисије за саобраћај Општине Алексинац. Студија је дала решење о промени улица из
двосмерних у једносмерне, о прављењу још једног паркинга на простору иза стадиона ФК Напредак, поред реке Моравице и обележавање паркинг простора на уличним паркиралиштима у граду. Такође је извшено зонирање паркинг простора на ужи и шири центар, и то је то од стране студије.

На жалост, нигде нисам имао прилике да прочитам детаље студије у целости, нити је објављена јавно на неком интернет порталу, те стога нисам могао да учествујем у дубљој расправи. Оно што сам могао као грађанин да приметим је да се
одмах креће са изградњом паркинг простора иза стадиона ФК Напредак, а да нису узети у обзир урбанистички планови којима се планира измештање саобраћаја из центра града.

Такође сам приметио да студија није на адекваран начин обухватила тзв. блок паркиралишта (иза стамбених зграда), а где по мени лично лежи двоструки ефекат овакве врсте паркирања, који би се уређењем оваквих паркинг простора нпр.(иза зграде Ситроен, иза ОТП банке, иза зграде Слободанка 1 и 2, иза маркета Јагодњак, иза Беле зграде, иза Катастра иза зграде старог ЗДК итд.) одразио на повећање паркинг простора и на уређење дворишта иза зграда, чиме би се добила чиста и здравија животна средина. О безбедности јавно осветљених, очишћених паркиралишта не треба ни говорити.

Студија није обухватила простор на потезу улице код насеља Васе Николић до моста на Моравици где би се уз минимално улагање направио и паркинг простор и истовремено уредио простор за одржавање вашара. Могућност паркиркинг
простора преко пута Цркве на простору поред ОШ „Љупче Николић“, поред зграде Суда, Центра за социјални рад, вртића „Лане“, Гимназије, ОШ „Вожд Карађорђе“ су сведена на НУЛУ.

Питам се лично у које време је студија рађена и да ли је узела у обзир враћање основног Суда као и основног Тужилаштва у Алексинац? Да ли је студија узела у обзир људе који долазе у Центар за социјални рад, Вртић, професоре, васпитаче, људе који ту раде?

Где се у тој студији налазе службе за хитне интервенције (Хитна помоћ и ватрогасци), које своја возила паркирају на улици?! На жалост, студија није узела у обзир ни тзв. „Посебне дане“ (врло честе у Алексинцу), суботе, дане празника, вашара, где се огромна гужва која се ствара тих дана ни на који начин не регулише том студијом.

Све ове примедбе ћу доставити ЈП Дирекцији за урбанизам и изградњу Општине Алексинац, чим будем прочитао детаље ове студије у понедељак јер ми је тада отворена могућност да то урадим.

Председник ОО ДС Алексинац
Бобан Ранђеловић
Као грађанин Општине Алексинац


# ДС Бобан Ранђеловић саобраћај паркирање Бобам Ранђеловић Дирекција Центар за социјални рад Васе Николић хитна помоћ
@demokrate @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима