Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Опозиција збија редове

rss

03.07.2010. aleksinacnews.com

Опозиција збија редове

У петак (02.07.2010.), у просторијама ОО ДС Алексинац, потписан је уговор о сарадњи и заједничком политичком деловању између алексначког ДС-а и Покрета за општину Алексинац.

Уговор су, у име ове две политичке опције, потписали председници др Зоран Алексић и Милан Вељковић, уз присуство чланова општинских одбора.

На конференцији за новинаре председник алексиначких демократа, Милан Вељковић, нагласио је да је ово само први корак ка обједињавању демократских потенцијала у Алексинцу пред предстојеће изборе:

- Надам се да ће нам се ускоро придружити и друге демократски оријенисане странке на локалу, а ми ћемо заједнички наступати у свим предизборним и постизборним активностима, које ће ускоро уследити. Очекујем да се политичка сцена у Алексинцу поларизује и да ће локални избори, које ћемо ускоро иницирати, бити нека врста референдума, на коме ће грађани општине Алексинац, одлучити у ком правцу ће се развијати Општина – изјавио је између осталог Вељковић.

Председник Покрета за општину Алексинац, др Зоран Алексић рекао је да ће се у будућој сарадњи очувати идентитет обе политичке опције и да је данашњи чин резултат заједничке тежње да Алексинац коначно изађе из кризе:

- Тренутно економско и политичко стање у Општини је неодрживо, очекујемо превремене изборе и укључићемо све ресурсе да након њих пружимо шансу најбољима у нашој средини да Алексинацу донесу бољитак. Окупила нас је заједничка идеја, а споразум је базиран на принципима који нису у служби појединца, већ свих грађана – казао је др Алексић.

Документ који је данас потписан биће оверен у суду и представља први овакав акт, који је јавно презентован у Алексинцу.

Коментара: 1


# општина политика Милан Вељковић Зоран Алексић
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Mile 10.08.2010.
    Ma te dve stranke su se oduvek slagale i razumevale, pa velim, baš je lepo što će tu saradnju da overe u sudu!!! A i programi su im isti!? Sad su se definitivno stvorili uslovi da nakon tih izbora koji slede i Demokratska stranka u Aleksincu preraste u Pokret! Demokratski pokret! A ja sam sve vreme brinuo koga će Vlada, nakon uvođenja privremenih organa upravljanja u opštini Aleksinac, da stavi za potpredsednika... Sad je već jasnija situacija!?


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима