Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стигао налаз обдукције, Алекса умро насилном срмћу

rss

19.05.2021. Блиц

Полиција у Нишу ухапсила је младића О.П. (18) из Алексинца због учествовања у тучи са смртним исходом на рођенданском славњу у којој је страдао Алекса С. (26).

Фото: Инстаграм

Такође, полиција је ухапсила и М. С. (1995) и З. Т. (2003) из Алексинца због постојања основа сумње да је извршили кривично дело учествовање у тучи.

- Сумња се да је О. П, 16. маја, у једном ресторану у Алексинцу ударио двадесетпетогодишњег Алексу С. и нанео му тешке телесне повреде од којих је преминуо. М. С. и З. Т. се сумњиче да су у истом ресторану учествовали у тучи.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу - саопштила је нишка полиција.

Полиција је у недељу око 20 сати интервенисала након што јој је пријављена туча.

- Полиција је око 20 часова имала пријаву тешке телесне повреде. Младић је пребачен у Клинички центар у Нишу, а полиција интензивно ради на расветљењу случаја - речено је из МУП-а.

Упућени у случај навели су да је младић био у бесвесном стању, а да је неколико гостију ресторана покушавало да му помогне.

- Мада није имао видљивих повреда, дијагностиком је установљено да има крварење у мозгу због чега је животно угрожен. Након што му је прва помоћ пружена у алексиначкој болници, транспортован је на даље лечење у нишки Униврзитетски клинички центар - рекли су упућени

Како је рекла рођака настрадалог Алексе, на прослави је у једном тренутку дошло до сукоба међу младићима.

- Извукао је дебљи крај и избачен је из ресторана на плочник. Неко је потом позвао његову рођаку која је лекар у алексиначкој болници, покушала је да га реанимира, али је био у таквом стању да су морали одмах да га пребаце у нишки Клинички центар - навела је његова рођака за медије.

Кобна била повреда у пределу врата

Обдукцијом тела преминулог младића, утврђено је да је његова смрт насилна, а не природна.

Кобна је била повреда коју је младић задобио у пределу врата.

- Таква повреда никако не може да настане приликом пада, искључена је могућност да је ударац главом у степенице био смртоносан. Повреда која је довела до смрти настала је деловањем механичке силе на врат, било да је у питању песница или неки предмет - кажу извори упознати са овим случајем.

Такође, мада према првим информацијама, Алекса није имао видљивих повреда на телу, обдуценти су установили да су оне ипак присутне.

- Установљено је више повреда које указују да није ударен само једном, што је потврдило сумњу да је био жртва туче која се кобне ноћи догодила у кафани у којој се славио рођендан - наводе извори.

На прослави је било више од 60 гостију, а полиција је до сада испитала њих двадесетак како би се утврдило шта се десило с обзиром на то да наџорне камере нису радиле, међутим, чекало се на налаз обдуцената како би се ухапсили осумњичени.

Извор


# полиција туча хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима