Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Старац осумничен за покушај силовања дечака

rss

17.08.2012. Извор: Блиц

Основно тужилаштво у Нишу преквалификовало је у току истраге кривично дело за које се сумњичио Предраг Николић (74) из Ниша тако да му се уместо недозвољених полних радњи сада на терет ставља покушај силовања ромског дечака Ј. К. (12).

Предраг Николић

Ухапшени је и раније осуђиван због педофилиље

Николић је ухапшен 1. августа под сумњом да је Ј. К. покушао да примора на орални секс, али се у светлу нових сазнања у току истраге дошло до сумњи да је неколико дана заредом покушао да силује ечака.

Будући да се ради о тежем кривичном делу, за које се, уколико се сумње покажу као истините, може изрећи казна и од 10 и више година затвора, предмет је прослеђен на надлежност Вишем суду у Нишу. Како сазнајемо у алексиначком Центру за социјални рад, дечак који се нашао ма мети педофила, због преживљених траума лечи се код неуропсихијатра.

- Дете је доживело трауму, због чега иде код неуропсихијатра у Нишу. Да ли ће и какве последице по његово ментално здравље имати овај догађај, сада је рано говорити. Битно је да није више у контакту са осумњиченим и да је под стручним надзором како би се утврдило какве је трауме доживео - каже педагог Љиљана Стојановић из Центра за социјални рад у Алексинцу која води случај.

Директорка Центра Јасна Николић наводи да су одмах по примљеној информацији од полиције оформили стручни тим који ће пружити подршку дечаку и његовој породици.

Портпарол Вишег суда у Нишу Тамара Цветановић Савић наводи да је истражни судија након саслушања Предрагу Николићу одредио притвор до 30 дана. Николић се сумњичи да је у периоду од неколико дана више пута покушао да силује дечака, због чега је кривично дело квалификовано као продужено.

- Донето је решење о покретању истраге, а осумњиченом је продужен притвор како не би могао да понови кривично дело, али и због посебно тешких околности извршења дела односно чињенице да оштећени има 12 година. Истражни судија је дао наредбу да се изврши психолошко вештачење детета - каже Цветановићева.

Николић је по правоснажној пресуди већ робијао годину дана и девет месеци због сличних кривичних дела јер је блудничио над седморо малолетних дечака и девојчица, млађих од 14 година, које су родитељи доводили у његову кућу како би их својим алтернативним методама одвикавао од ноћног мокрења. Он је тада деци завлачио у анални отвор металне предмете и вибратор и терао их да онанишу једни пред другима.


Апел родитељима

Полиција је после хапшења почетком августа објавила слику и упутила апел родитељима у Нишу да се јаве уколико су имали неко негативно искуство са осумњиченим или су доводили децу код њега да их својим методама одвикава од ноћног мокрења и других болести.

Коментара: 0


# Јасна Николић Љиљана Стојановић
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима