Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржано припремно рочиште за убиство Милоша Радојковића (25) из Алексинца

rss

04.07.2020. Вечерње новости

У нишком вишем суду у петак одржано припремно рочиште за убиство Милоша Радојковића (25) из Алексинца.

Одржано припремно рочиште за убиство Милоша Радојковића (25) из Алексинца

ПРЕД Вишим судом у Нишу у петак је одржано припремно рочиште Дарку М. (33) из Ниша, оптуженом да је 20. новембра прошле године у елитном насељу Беверли хилс око 17 часова хицима из ватреног оружја усмртио Милоша Радојковића (25), званог Ребро, из села Тешица код Алексинца.

Одбрана и тужилац изнели су своје доказе, док се оптужени у петак није изјашњавао о кривици. Међутим, како "Новости" незванично сазнају, оптужени искључује било какву умешаност у убиство Радојковића, који је ликвидиран испред куће, у којој је као подстанар живео са супругом и дететом.

Кобног дана, Радојковић је мотором дошао из града да супрузи, која је била у другом стању и детету донесе колаче. После неколико минута, поново је кренуо напоље, али се на прагу куће суочио са убицом који га је чекао испред и одмах осуо паљбу по њему. Испаљено је више од десет хитаца, од којих су два била смортоносна по Радојковића. Погођен је док је покушаваода стигне до гараже у којој му је био паркиран аутомобил.

Убица је успео да побегне, а у први мах није било познато да ли је имао помагаче, као ни то да ли је реч о делу аматера или професионалца. Сумња је, међутим, пала на Милошевог друга Дарка М. са којим је Радојковић имао размирице у последње време. Њега је полиција ухапсила два дана након убиства на Беверли хилсу. Да је умешан у овај злочин, полиција је посумњала јер је њему крајем јуна прошле године запаљен аутомобил "мерцедес", а осумњичени за то дело био је управо убијени Радојковић, против којег се пред Основним јавним тужилаштвом водио поступак. Радојковић је ухапшен пошто је на канти са бензином, која је остављена поред олупине, пронађен његов ДНК.

Незванично се сазнаје да су Дарко М. и Радојковић контактирали преко заједничких пријатеља, и да је наводно Дарко тражио да Милош плати одштету за запаљени "мерцедес" и да се помире. Радојковић је, наводно, пристао, али није испунио обећање.

ПРИТВОР

ЗАСАД није познато да ли тужилаштво поседује непосредне доказе о умешаности Дарка М. у злочин на Беверли хилсу, али је он ухапшен и налази се у притвору до суђења. Он му је одређен јер му се на терет ставља дело за које је запрећена казна већа од пет година.


# убиство аутомобил суђење Милош Радојковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима