Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Инспекције испитују изненадну смрт жене након порођаја у Алексинцу

rss

17.08.2019.

Неколико сати након природног порођаја 31-годишња Алексинчанка је преминула у породилишту Опште болнице. Директор Горан Видић каже да јој је срце стало пре недељу дана и да ни реанимација није била успешна. Због њене смрти покренута је истрага у овој болници, а тек треба да буде утврђено да ли је било пропуста лекара.

Фото: архива

У Алексинцу се данима спекулише о томе како је млада и здрава трудница, како они кажу, преминула након што је родила здраво дете. Сумњају да се трагедија догодила због грешке лекара, а да се вести о томе бришу са портала и друштвених мрежа, те да неко покушава све да прикрије.

Из Опште болнице одговарају да је 31-годишњакиња Д. К. преминула 9. августа поподне у болници, само неколико сати након порођаја.

Један и по сат након што је Д. К. родила здраво дете природним путем, дошло је до изненадног поремећаја виталних функција, са престанком рада срца, због чега је одмах започета кардио-пулмонална реанимација, али је упркос предузетим мерама интензивне реанимације дошло до смртног исхода - наводе у одговору.

У саопштењу који потписује директор Горан Видић наводи се и да је одмах након њене смрти о свему обавештена Здравствена инспекција, МУП и Министарство здравља. Тело је послато на обдукцију, додају, а покренута је и унутрашња провера квалитета.

Након прикупљања свих релевантних чињеница и пристизања обдукционог налаза доставићемо даље информације - кажу у болници.

Новинари су о овом случају послали питања и Министарство здравља и одговори се очекују.

Извор: Јужне вести


# породилиште порођај Општа болница Горан Видић Јужне вести смрт Данијела Крстић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима