Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац и даље без струје (видео)

rss

27.06.2011.

Трећи дан после невремена које је погодило јужну и централну Србију, Алексинац још увек нема срује. Електричну енергију имају само болница, водовод и најважније институције. Надлежни кажу да ће се ситуација нормализовати тек за 3-4 дана.

Алексинац и даље без струје (видео)
Радници "Електродистрибуцијe" даноноћно су на терену, али струја још увек не стиже у домове мештана Алексинца. Електричну енергију имају само болница, водовод и најважније институције.

Невреме је било толико јако да је поломљено 12 стубова далековода у правцу Ниша и Крушевца.

"Град нема главно напајање из Крушевца, мало струје коју имамо је из Ниша," каже Душан Тренкић из "Електродистрибуције Алексинац".

Грађани у најбољем случају имају струју само 2 сата дневно.

Мештанин села Адровац Вукашин Јовановић каже да је несташица струје најгора због хране у замрзивачима, у којима се лед топи.

Штета од невремена износи око 40 милиона евра, рекао је заменик премијера Ивица Дачић, који ће данас посетити Алексинац. Највећу штету претрпели су пољопривредници.

У овом крају пољопривредне културе уништене су скоро потпуно на око 5.000 хектара.

Надлежни у општини траже помоћ државе, јер је ситуација ванредна.

Председник општине Алексинац Иван Димић каже да је том граду неопходна нека алтернативна количина струје како би се грађани организовали да преживе неколико дана.

Добра вест је да је снабдевање водом нормализовано, а ситуација је боља и у снабдевању хлебом и осталим животним намирницама.

video...

Коментара: 0


# председник општине Иван Димић Алексинац Ивица Дачић водовод
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима