Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

КЛС: Напредак испао из лиге

rss

14.04.2021. Јужне вести

Иако је пре само неколико недеља било тешко изводљиво да екипа из Алексинца испадне из лиге, сплетом неочекиваних резултата у последњих неколико кола из Кошаркашке лиге Србије дефинитивно испадају оба тима са југа, пошто је већ било јасно да ће и кошаркаши Пирота испасти из лиге. Напредак је синоћ у директом окршају за опстанак поражен од екипе Дунава резултатом 92:90.

Фото: архива

Најављивали су екипе из Алексинца и Пирота да се у последњих неколико кола дешавају чудни резултати, где екипе са самог дна табеле добијају своје утакмице, а надали су се и да ће неко од надлежних реаговати. Ипак, то није био случај, па се дошло до тога да последње коло одлучује о путницима у нижи ранг.

Напретку је победа гарантовала останак у друштву најбољих, али су они синоћ поражени на гостовању од екипе Дунава у директној борби за опстанак, која је на крају припала тиму из Старих Бановаца резултатом 92:90. Победу је остварио и ваљевачки Металац, па су ове три екипе имале учинак од 11 победа и 19 пораза, али Напредак у троуглу ових екипа има најлошији скор и следеће сезоне ће се такмичити у Другој лиги.

Још пре последњег кола, шансу да се и наредне године такмиче у КЛС-у су изгубили кошаркаши Пирота. Њима је у 30. колу у хали "Кеј" гостовала екипа Слободе из Ужица која је у утакмици без резултатског значаја убедљиво славила резултатом 93:73. Пироћанци су на тај начин своју премијерну сезону завршили са скором од 9 победа и 21 поразом.

Оно што је кошаркаше које је са клупе предводи Филип Соцек коштало оваквог скора су пре свега велики број пораза који су забележени у драматичним завршницама. Наравно, велики хендикеп била је и празна хала "Кеј", јер се читава сезона одиграла без присуства публике услед пандемије вируса корона.

Оно што једино може да радује љубитеље кошарке са југа да ће овај део Србије имати бар једног представника, јер је екипа Здравља из Лесковца обезбедила повратак у КЛС после 13 година.

Извор


# кошарка Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима