Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

конкурс ДЛС за децу без родитељског старања

rss

27.05.2009.

Отворен први конкурс Државне лутрије Србије за децу без родитељског старања

Београд, 14.05.2009. - Државна лутрија Србије (ДЛС) у сарадњи са Балканским фондом за локалне иницијативе расписала је конкурс за доделу донација у оквиру програма Доброта. Циљ ДЛС-а је да кроз подршку пројектима из области друштвено одговорног пословања утиче на побољшање квалитета живота грађана Србије. Програм Доброта је покренут са идејом да се путем различитих конкурса финансирањем пројеката помогне социјално најугроженијим групама.

Први конкурс у оквиру програма даје акценат на побољшање квалитета живота деце и младих смештених у домовима за децу без родитељског старања кроз покретање креативних и иновативних активности за децу и младе и подстицање њиховог активног учешћа у различитим областима друштвеног живота у градовима и општинама у Србији. Као посебно рањива група, ова деца остају на маргини друштва, запостављена кад је у питању основна брига али и друштвена инклузија, а врло често и одбачена од стране друштва у коме живе. Пројекти подржани овим програмом треба да допринесу припреми деце и младих без родитељског старања да се квалитетније припреме за самостални живот и унапреде своје способности и таленте кроз различите активности.

Рок за пријављивање за донације у износу до 300.000 динара које обезбеђује ДЛС траје до 4.јуна. На конкурс се могу пријавити све регистроване непрофитне организације које делују у оним заједницама у којима постоји дом за децу без родитељског старања, ван Београда, Ниша и Новог Сада, уз обавезно партнерство са одговарајућим домом.

Детаљније информације као и формулар за пријављивање доступни су на вебсајту ДЛС-е www.lutrija.rs и БЦИФ-а www.bcif.org. За све додатне информације можете се обратити Тањи Бјелановић, менаџерки за комуникације и развој БЦИФ-а, на телефон: 063/86 82 840.

Коментара: 0


#
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима