Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksandar iz Aleksinca došao na kontrolu, srušio se ispred šaltera i umro, a onda oživeo posle sat i po?!

rss

24.04.2019. Mondo

Posle prave drame u hodniku Klinike za kardiologiju niškog Kliničkog centra Aleksandar Rajković (73) iz Aleksinca po drugi put je počeo svoj život. Zadržan je u bolnici gde se, kako kaže, "uspešno oporavlja od smrti".

Foto: arhiva

Aleksandar je došao autobusom iz svog Aleksinca u Niš na kontrolu, uredno se javio dežurnom lekaru na klinici, pregledan je i posle kontrole, sa izveštajem lekara, otišao je do šaltera da overi lekarski nalaz i uzme zdravstvenu knjižicu.

Na hodniku ispred šaltera ovaj Aleksinačanin se iznenada srušio:

"Imao sam najveću sreću u životu jer, kako su mi kasnije rekli lekari, sve što mi se dogodilo, iako je u jednom trenutku bilo najgore, desilo se na najboljem mestu po mene. Lekari su mi ispričali da sam umro i da su me posle kliničke smrti oživljavali skoro sat i po. I uspeli su. Ničega se ne sećam, osim da sam posle pregleda krenuo ka izlazu iz centra. Sve ostalo, do momenta kada sam se probudio probudio u bolničkoj sobi, ne postoji u mom pamćenju. Prekid filma i praznina...", rekao je Rajković za "Politiku".

Ogromna je sreća da se sve dogodilo tu gde su lekari bili u blizini i da su odmah mogli da pomognu, dodao je.

U akciji spasavanja njegovog života učestvovali su i pacijenti koji su bili hodniku i pritrčali do njega, radnici obezebeđenja i medicinske sestre.

Aleksandra Rajkovića u život su vratili dr Teodora Stanojlović i dr Milena Radosavljević, lekari-kardiolozi, koje su ga reanimirale, i to dosta dugo, bezmalo sat i po, upotrebivši sva raspoloživa sredstva, aparate, injekcije...

Sve vreme su im pomagali i ostali lekari klinike, anesteziolozi, stručnjaci drugih oblasti....

Prema priči ove dve mlade doktorke, Rajković je bio bez pulsa, nije disao, krvni pritisak mu je bio na nuli i bio je bez ikakvog srčanog rada.

Ipak, nisu odustajale od namere da mu spasu život, i u svojim naporima su uspele, piše Politika.

Posle svega, Aleksandar Rajković je zadržan na lečenju na Klinici za kardiologiju, gde se, po sopstvenim rečima "uspešno oporavlja od smrti".

Izvor

Komentara: 0


# Aleksinac medicina smrt Klinički centar Niš Aleksandar Rajković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima