Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sahranjen shi-arhimandrit Dionisije duhovnik manastira Svetog Stefana u Lipovcu

rss

06.06.2023. Pravoslavna Eparhija niška

U utorak, 6. juna 2023. godine, u manastiru Svetog Stefana u Lipovcu služena je Sveta Arhijerejska Liturgija, a u nastavku i opelo novoprestavljenom služitelju Božijem, shi-arhimandritu Dionisiju (Panteliću), višedecenijskom duhovniku ove svete obitelji.

Sahranjen shi-arhimandrit Dionisije duhovnik manastira Svetog Stefana u Lipovcu
Sveštenim evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački g. David, uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija. Pored Preosvećene gospode Arhijereja, na Svetoj Liturgiji sasluživali su i protojerej-stavrofor Dragi Veškovac, sekretar Preosvećenog Episkopa Davida, jeromonah Simeon (Gavrilović), nastojatelj manastira Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Kuršumliji, đakon Nenad Matić i protođakon Stevan Krička.

Foto: Eparhija niška

Za pevnicom je pojalo sveštenstvo i monaštvo Eparhije niške, a hram i hramovna porta bili su ispunjeni stotinama vernih, koji su došli da se oproste sa čuvenim i voljenim duhovnikom.

Nakon završetka Svete Arhijerejske Liturgije, u manastirskoj porti odsluženo je i opelo novoupokojenom ocu Dionisiju. Načalstvovao je Preosvećeni Vladika Arsenije, uz sasluženje Preosvećenog Vladike Davida, kao i Njegovog Preosveštenstva Episkopa pološko-kumanovskog g. Joakima. Takođe, sasluživalo je mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo iz više Eparhija naše Pomesne Crkve.

Po završetku svešteničkog opela, telo oca Dionisija položeno je u pripremljeni grob na manastirskom groblju, na blagom uzvišenju iznad manastirskog hrama, gde će čekati Vaskrsenje mrtvih i život budućega veka.

 

 

Komentara: 0


# Lipovac Dionisije manastir In memoriam Episkop Arsenije Episkop Arsenije
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima