Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Monašenje u Svetostefanovskoj obitelji u Lipovcu

rss

12.04.2021. Eparhija Niška

Njegovo Preosveštenstvo episkop niški G. Arsenije prisustvovao je bdeniju u manastiru Svetog Stefana u Lipovcu i zamonašio monahinje i iskušenice.

Monašenje u Svetostefanovskoj obitelji u Lipovcu

U četvrtu nedelju Časnog posta - Sredoposna koja je posvećena Svetom Jovanu Lestvičniku, Njegovo Preosveštenstvo episkop niški G. Arsenije prisustvovao je bdeniju u manastiru Svetog Stefana u Lipovcu.

Pohitaj da mi otvoriš očinsko naručje, razvratno sam istrošio život svoj. Spasitelju ne prezri sada osirotelo srce moje, koje upire pogled na ne potrošivo bogastvo milosrđa Tvoga. Jer Tebi Gospode u umilenju vapijem: sagreših Oče nebu i Tebi.

Nakon otpojanih tropara na kraju Jutarnjeg bogosluženja, Preosvećeni Vladika zamonašio je dve rasoforne monahinje Serafimu i Dariju u malu shimu, novopostrižene monahinje dobile su ista imena.

Njegovo Preosveštenstvo je u čin male shime zamonašio iskušenicu Jelenu koja je dobila ime Iraida, po Svetoj mučenici Iraidi.

Obukavši nove monahinje u anđelski lik, Preosvećeni Vladika očinskom besedom se obratio njima kao i svima prisutnima u hramu.

Nakon službe usledila je trpeza ljubavi.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška


# Lipovac manastir Episkop Arsenije Episkop Arsenije
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima