Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odborniku prete ubistvom

rss

06.04.2011. Izvor: Aleksinačke novosti

Danas je održana 27. sednica SO Aleksinac, sazvana po zahtevu 21 odbornika, na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni predsednika Skupštine opštine Miroslava Stojkovića i njegovog zamenika Novice Kostića, obojice iz Srpske radikalne stranke.

Odborniku prete ubistvom

Od odbornika opozicije pojavio samo šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Grujica Veljković koji je naglasio da nema pravnog osnova za održavanje sednice, jer je šest odbornika opozicije povuklo zahtev za njenim održavanjem.

Prisutni odbornici ipak su glasali po pomenutim tačkama i nisu prihvatili smenu Stojkovića i Kostića.

Skupština je konstatovala i ostavku odbronika Živote Milenkovića iz Aleksinačkog Bujmira, iako on tvrdi da se radi falsifikatu njegovog potpisa.


Pretnje ubistvom i falsifikovanje ostavke

Iako su se aleksinačka vlast (SRS, DSS i PUPS) i opozicija (DS, Ujedinjeni regioni Srbije, Pokret za opštinu Aleksinac i SPS) optuživali za nezakonito lobiranje i podmićivanje odbornika, niko nije izneo konkretne dokaze za to, mada su oni građanima očigledni, jer je samo u proteklih par nedelje zaposleno na prečac više radnika u opštinskim preduzećima i ustanovama.

Međutim, ono što se dešavalo u poslednja 24 sata će u svakom slučaju biti posao istražnih organa.

Odbornik Života Milenković iz Aleksinačkog Bujmira, u utorak je dobio SMS poruku i preteće pismo u kome se njegovom sinu preti smrću, ukoliko se pojavi na zasedanju Skupštine danas.

Takođe je juče na pisarnici opštine Aleksinac neko predao ostavku Milenkovića za koju on tvrdi da je falsifikat.


U izjavi za Aleksinačke novosti kaže:

- Razlog pretnji leži u tome što sam se nakon nekoliko godina, koje sam proveo kao član Nove Srbije, vratio u Demokratsku stranku.

Pismo je potpisano brojem telefona sa kog mi je stigao SMS, a slučaj sam iste večeri prijavio policiji.

Neko je juče, u toku dana, falsifikovao moj potpis i predao moju ostavku na pisarnici Opštinske uprave.

Iako sam upozorio predsednika Skupštine da se radi o falsifikatu odbornici su konstatovali moju ostavku zbog čega ću podneti krivičnu prijavu nadležnim organima. Sebe i dalje smatram odbornikom SO Aleksinac – kaže Milenković.


Prelazak šefa odbornika SRS u opoziciju

Današnje zasedanje je obeležio i prelazak šefa odborničke grupe Srpske radikalne stranke dr Radovana Živadinovića u Ujedinjene regione Srbije.

Doktor Živadinović je svoj prelazak u redove opozicije saopštio na samoj Skupštini svojim dojučerašnjim partijskim drugovima, nakon čega je usledilo niz uvreda i provokacija na njegov račun.

Prema izjašnjavanju i glasanju aleksinačkih odbornika na poslednje dve sednice, može se reći da je još uvek nepoznanica koliko odbornika ima vlast, a koliko opozicija, a nakon odluke da Skupština konstatuje falsifikovanu ostavku Milenkovića, ne može se tačno utvrditi ni tačan broj odbornika u SO Aleksinac. Trebalo bi da ih je 55.

Komentara: 0


# Aleksinac Pokret za opštinu Aleksinac Grujica Veljković Života Milenković SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}