Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nestabilna politička scena u Aleksincu

rss

27.01.2013.

Učestalo preletanje iz jedne u drugu stranku, kao i raspuštanje OO DS Aleksinac, obeležilo je početak ove godine.

SNS jeste najjača politička opcija, uz određeno nezadovoljstvo članova određenim dešavanjima stranaka na vlasti.

Građani nemaju puno poverenja u političke stranke i same političare.

Nestabilna politička scena u Aleksincu

Građani Aleksinca su se nadali da će poslednjom vladajućom garniturom, koja preslikava odnose u republičkoj vladi, doći do stabilizacije političke scene u Aleksincu, jačanja saradnje sa republičkom vlašću, što sve treba da rezultira kvalitetnijim životom u aleksinačkoj opštini.

Međutim, kako je turbulentna bila 2012. godina, tako je počela i 2013. godina. Najpre je Zoran Milošević Trša, inače odbornik u SO Aleksinac, prešao iz DSS-a u SNS, a potom i veći deo Mesnog odbora DS-a u Vrćenovici prešao u SNS.

Da li ovakvo uvećanje članstva donosi boljitak u radu SNS-a u Aleksincu pokazaće vreme. Za sada su mnogi u ovoj stranci nezadovoljni prihvatom "preletača", ponajviše oni koji se nadaju zaposlenju na političkoj osnovi. Jer, drugih radnih mesta u aleksinačkoj opštini i nema.

Ankete pokazuju da najveće poverenje birača u našoj opštini ima Nenad Stanković, sadašnji predsednik opštine i vođa aleksinačkih naprednjaka. I gotovo je sigurno da će na sledećim izborima ova stranka dominirati. Ali, to neće biti, pre svega, zasluga kvalitetnog rada, već loše političke ponude. Ankete, ipak pokazuju da "neko drugi" ili "niko" ne uživa stvarno poverenje građana.

Raspuštanje opštinskog odbora aleksinačkih demokrata jeste očajnički pokušaj da se ova organizacija vrati u politički život. Da li to poverenik iz Beograda može da uradi. Najpre bi morao da shvati odnos snaga i šta je ono što građani Aleksinca žele. Stabilna DS svakako može da doprinese, ako ništa drugo, barem kvalitetnijem izboru.

Ne treba zaboraviti ni ono što bi "Grupe Građana" mogle da doprinesu. U našoj opštini jača građanska inicijativa. Ujedinjene građanske inicijative mogle bi da ostvare značajan izborni rezultat.

Nadamo se stabilizaciji političke scene. Aleksincu su potrebne jake i stabilne političke partije, bilo da su u vlasti ili opoziciji. Vlast mora da radi u interesu građana, a opozicija da im skreće pažnju na greške.

Anketa koju su sprovele Aleksinačke novosti na svom fejsbuk profilu pokazuje da se građani ne nadaju da će živeti bolje, već lošije u 2013. godini. Rukovodioci, s druge strane, obećavaju da će se situacija promeniti, kao što reče predsednik SO "Stvorićemo povoljnu klimu i očekujemo da cifra od 57 odsto nezaposlenih Aleksinčana bude mnogo manja i da sve ide pozitivno".

Za početak, očekujemo da političari naprave red u svojim strankama.

Komentara: 1


# predsednik opštine SNS DS DSS Grujica Veljković Nenad Stanković SO Aleksinac
@sns_aleksinac @demokrate @dsscentar @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Bojan S 29.01.2013.
    Apsolutno se slažem da su građaski pokreti budućnost jer su stranke partokratske. Samo što u te pokrete treba da uđu mladi, ali i sredovečni dokazani u svojim profesijama i ugledni ljudi koji se dosad nisu bavili politikom ili jesu samo da su nekompromitovani. A nadam se da će i novi DS bez doljevca biti stvarno nov. Pa da ove povampirene radikale (sns) što su prevari9li ljude, sa sve sps i urs sklonimo. Znači dobitna ko0mbinacija i spas za opštinu b9ila bi novi DS plus građanski pokreti


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima