Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izabran novi plaćeni većnik

rss

19.06.2015. Radio Aleksinac

Opštinsko veće opštine Aleksinac je većinom glasova donelo odluku da novooimenovani član ovog tela Srbobran Milovanović iz Bobovišta bude na stalnom radu u Opštini Aleksinac i njemu će pripasti 60 odsto od neto zarade koja je predviđena za izabrana lica.

Izabran novi plaćeni većnik

Ovakve prinadležnosti je imao i bivši većnik Miroljub Pavković, koji je dao ostavku na pomenutu funkciju zbog odlaska u penziju.

Protiv odluke o plaćenom većniku bila su dva člana Veća iz redova Pokreta socijalista.

Predstavnik Jedinstvene Srbije je podržao odluku zbog koolicionog sporazuma sa SPS iz čijih je redova Milovanović, mada je u diskusiji kazao da je stav ove partije da nema plaćenih političkih funkcija.

Većnik Ljubiša Jelenić iz SNS, iako je glasao za odluku, u diskusiji je bio nezadovoljan što se iz budžeta izdvajaju sredstva i za plaćenog većnika.

 

Komentara: 1


# SNS SPS Miroljub Pavković Bobovište Jedinstvena Srbija Srbobran Milovanović Ljubiša Jelenić
@sns_aleksinac @socijalisti @JS_domacinski @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-1)

    Sotir 19.06.2015.
    Svaka cast pokretu socijalista na ovakvoj odluci ali me je strah da nije samo dogovor izmedju stranaka SNS i SPS-a da ne bude vas jednoglasna odluka posto sam odbornik pokreta socijalista potice sa liste SNS-a, a sto se tice vecnika jedinstvene srbije prvo nek pita svog predsednika opstinskog odbora Momu sto je sve svreme primao platu kao zamenik predsednika skupstine a ovamo satra miko neplacene funkcije sramota, a vecniku JS-a muka sto bas on nije placeni, a sto se tice Jelenica svaka cast samo ostro mada si mogao da budes i suzdrzan, a sto se tice bivseg vecnika Pavkovica dajte napisite koja stranka ga je podrzala da 4 godine bude placeni vecnik.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}