Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvorena nova baza Žandarmerije u Aleksincu

rss

13.11.2019. Radio televizija Srbije

Odred Žandarmerije u Nišu prvi put posle 18 godina, od osnivanja 2001. godine dobio je novu bazu u Aleksincu. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je prisustvovao otvaranju istakao je da je to jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko godina.

Otvorena nova baza Žandarmerije u Aleksincu

"Prvi put posle 18 godina niški odred Žandarmerije dobiće tipsku bazu kakvu zaslužuje. Nažalost, od osnivanja Žandarmerije i ovog odreda 2001. godine, njegovi pripadnici nisu imali najbolje uslove za rad, zato mi je drago da danas imamo priliku da ispravimo tu istorijsku nepravdu", poručio je Stefanović.

Ministar je podsetio da je do 2012. godine Srbija bila u teškoj ekonomskoj situaciji i da su u to vreme policija i vojska bili u nekom trećem, četvrtom ili petom planu, te da se nije izdvajalo za opremu, uniforme, vozila i smeštaj.

"Danas, zahvaljujući tome što naša državna kasa stoji neuporedivo bolje, što smo ozbiljnije i odgovornije vodili državne finansije i ekonomiju zemlje, imali smo dovoljno sredstava da krenemo u renoviranje objekata, da kupimo nove uniforme, nabavimo nova vozila, da obnovimo stare oklopne transportere i kupimo nove", naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, investiranje u ljude koji brinu o bezbednosti i rade jedan od najtežih poslova je investicija u budućnost zemlje.

"Odgovornom politikom, zahvaljujući svemu što smo radili, danas možemo da kažemo da naša policija u Evropi i regionu stoji rame uz rame sa najopremljenijim i najozbiljnijim policijama", podvukao je Stefanović.

Ministar je ukazao da se baza Žandarmerije u Aleksincu prostire na oko 17 hektara površine i da je do sada rekonstruisano oko 4.300 kvadrata, prostorije za smeštaj komande, deo logistike, ambulanta i restoran.

Stefanović je istakao da je pored opremanja, briga o ljudima jedan od prioriteta Ministarstva.

"Članovi porodica pripadnika policije koji su poginuli za Srbiju, koji su se borili za njenu slobodu, njenu budućnost, svi oni koji su bili najhrabriji, kao i njihove porodice uvek će imati mesta u našim srcima, pomoć ovog Ministarstva i podršku države", rekao je ministar.

Stefanović je poručio da bezbednosni sistem Srbije nikada neće dozvoliti da se kriminalci na našim ulicama osećaju spokojno, da neko misli da može na bilo koji način da preti da urušava stabilnost naše zemlje.

"To je veliki posao koji je pred svima vama i ja vas molim da to nikada ne zaboravite. Naša obaveza je da budemo posvećeni, hrabri za sve ljude u Srbiji, da im budemo zaštita od svakog mogućeg izazova. Građani to očekuju od svoje policije. Jaka, stabilna i bezbedna Srbija je nešto što ne smemo da izneverimo", zaključio je Stefanović koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci koju je od prvog dana pružila Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković istakao je da je ponosan što je niški odred Žandarmerije posle 18 godina dobio svoju bazu i zahvalio se ministru Stefanoviću na realizaciji ovog kapitalnog projekta koji je pokazao podršku Žandarmeriji i da država ceni rad i brine o njenim pripadnicima.

Komandant je naveo da će baza u Aleksincu, nakon završetka treće, poslednje faze kapitalnog projekta sledeće godine, u potpunosti biti prilagođena nameni, zadacima i potrebama jedinice.

Izvor


# Aleksinac kasarna vojska žandarmerija Nebojša Stefanović
@mo_i_vs @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima