Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Štaba za vanredne situacije: ograničava se rad kockarnica, otkazan vašar

rss

07.08.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Održana sednica Štaba za vanredne situacije: ograničava se rad kockarnica, otkazan vašar

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19 i proglašenjem vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac, donet je zaključak kojim se:

- Zabranjuje organizovanje tradicionalnog vašara u Aleksincu, predviđenog za 28.08.2020. godine, a u cilju zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“.

- Ograničava se rad kockarnica i slot klubova na teritoriji opštine Aleksinac i to: u zatvorenim objektima od 7,00 do 20,00 časova, dok će rad u otvorenim prostorima-baštama biti od 7,00 do 23,00 časova.

- U zatvorenom prostoru kockarnica i slot klubova uvesti obavezno nošenje maski i/ili vizira uz redukovanje broja ljudi na određenom prostoru kako bi se distanca od 2 metara ispoštovala.

- Pored napred pomenutih mera primenjuju se posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti propisane u članu 9a stav 1. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“, broj 66/20, 93/20, 94/20 i 100/20)

- Nadzor nad sprovođenjem propisanih mera vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske Uprave opštine Aleksinac.

Sednicom je presedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sednici štaba prisustvovao je Boban Džunić, član Okružnog Kriznog Štaba i Dalibor Radičević i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaj o sprovođenju mera zaštite podneli su: dr Sreten Vujošević, direktor Opšte bolnice i dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja Aleksinac.


# Dalibor Radičević Rodoljub Živadinović Nenad Stanković štab za vanredne situacije Sreten Vujošević Boban Džunić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima