Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni SMS iznuđivači

rss

30.09.2011.

Vladica Milošević (39) zvani Kolačar iz Aleksinca uhapšen je u Nišu u trenutku kada mu je Danijela D., od koje je pokušao da iznudi 100.000 evra, davala 5.000 evra. Lisice su stavljene i njegovom pomagaču i sugrađaninu Mirku A. (37).

Uhapšeni SMS iznuđivači

- Osumnjičeni su saznali da sin Danijele D. radi u Grčkoj, pa su pretpostavili da ima novca. Počeli su da joj šalju SMS u kojima su joj pretili da će joj oteti sina ako im ne da 100.000 evra, a zatim su iznos spustili na 5.000 evra. Uplašena žena je prijavila iznudu, dat joj je obeleženi novac, a sa osumnjičenima se sastala u kafiću u jednom tržnom centru u Nišu, gde su im pripadnici Uprave kriminalističke policije stavili lisice - kaže naš izvor blizak istrazi.

 

 

Kako bi na prevaru došli do plena, počeli su da joj šalju SMS-ove i da joj prete oduzimanjem deteta, pa čak i njenim ubistvom. U pregovorima s njom, uhapšeni su navodno „spustili“ brojku na 5.000 evra.

 

- Kako žena nije imala drugog izbora, slučaj je prijavila policiji. Njoj su date obeležene novčanice i dogovoren je sastanak sa iznuđivačima u jednom niškom tržnom centru. Policija je na delu uhapsila dvojicu prevaranata, a kod jednog od njih nađeno je i 500 evra - objašnjava naš izvor.

Prema saznanjima, Vladici M. i Mirku A. određen je pritvor od mesec dana.


Osumnjičeni Milošević važni za jednog od šefova kriminalnih grupa u Aleksincu, a hapšen je zbog droge, iznuda, nošenja oružja. Pre dve godine, dok je izdražavo jednogodišnju kaznu zbog iznude u leskovačkom zatvoru, na njega je preko ograde pucao maskirani muškarac i ranio ga u nogu. Napadač na Miloševića još nije uhapšen, a sumnja se da iza te pucnjave stoje neraščišćeni računi sa vođom rivalskog kriminalnog klana u Aleksincu. Milošević je prethodno i u Švedskoj robijao.

 

 

Po izlasku iz zatvora Milošević je u izjavama za medije tvrdio kako mu je još 2002. ponuđen novac i data puška da ubije Aleksandra Vučića, sadašnjeg zamenika predsednika SNS, ali da je on odbio to da uradi. Tvrdio je i da je Saša M. iz Niša, koji je na Veliki petak 2010. poginuo u eksploziji u Aleksinci, trebalo njemu da podmetne bombu.

 


# Aleksandra Vučić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima