Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Službenica suda u Aleksincu sakrivala predmete čekajući zastarenje postupka

rss

29.02.2020. Tanjug

Kako je saopšteno iz MUP-a, pripadnici policije uhapsili su službenicu aleksinačkog suda koja je skrivala rešenja o izvršenju zatvorskih kazni, čekajući njihovo zastarenje.

Službenica suda u Aleksincu sakrivala predmete čekajući zastarenje postupka

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I. M. (46), zaposlenu u Osnovnom sudu u Aleksincu, zbog sumnje da je počinila krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, saopštio je danas MUP.

Osumnjičena se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini.

Kako se sumnja, ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom.

Takođe, osumnjičena se tereti da MUP-u nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije.

Na ime neplaćenih novčanih kazni po pravosnažnim i izvršnim presudama u kojima je nastupila apsolutna zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila republički budžet za 575.000 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu, dodaje se u saopštenju.


# sud hapšenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima