Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Службеница суда у Алексинцу сакривала предмете чекајући застарење поступка

rss

29.02.2020. Танјуг

Како је саопштено из МУП-а, припадници полиције ухапсили су службеницу алексиначког суда која је скривала решења о извршењу затворских казни, чекајући њихово застарење.

Службеница суда у Алексинцу сакривала предмете чекајући застарење поступка

Припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су И. М. (46), запослену у Основном суду у Алексинцу, због сумње да је починила кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе, саопштио је данас МУП.

Осумњичена се терети да, у периоду од 2016. до 2019. године, није доставила 14 правоснажних и извршних пресуда на извршење референтима извршења казни затвора у Основном суду у Алексинцу и другим судовима, што је била дужна да учини.

Како се сумња, она је те пресуде прикрила у архиви Основног суда у Алексинцу и на тај начин омогућила наступање апсолутне застарелости казне затвора и новчаних казни, као и пет забрана управљања моторним возилом.

Такође, осумњичена се терети да МУП-у није доставила 34 правоснажне пресуде ради евидентирања у казнене евиденције.

На име неплаћених новчаних казни по правоснажним и извршним пресудама у којима је наступила апсолутна застарелост, И.М. је, како се сумња, оштетила републички буџет за 575.000 динара.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Вишем јавном тилаштву у Нишу, додаје се у саопштењу.


# суд хапшење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима