Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otac dečaka koji se ubio zbog iznude traži istinu

rss

16.04.2012. Blic

Đaci drugog razreda Srednje tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca N. Đ. (17) i M. P. (17), osumnjičeni da su pokušali da iznude 50.000 dinara od druga Nikole Vrećića (17) iz Rutevca kod Aleksinca, koji se ubio 16. marta, pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode.

Otac dečaka koji se ubio zbog iznude traži istinu

Istraga koja se protiv njih vodi u Višem sudu u Nišu je u završnoj fazi, dok porodica nastradalog mladića pak pokušava da sazna da li je on zaista pozajmio novac i na šta ga je potrošio.

- Ako se dokaže da su mu stvarno dali novac, odmah ću vratiti dug, ali da mi kažu ko i koliko, a i odakle njima - utučeno priča Nikolin otac Goran.

Policija je našla poruke u kojima je od Nikole tražen novac, pa neka sud utvrdi šta se desilo.

- Već mesec dana pokušavam da saznam da li je i gde Nikola potrošio 50.000 dinara. Niko se ne javlja, niko ništa ne zna. U kladionicama ne znaju ništa, pitao sam po Aleksincu i da li je uzeo od nekoga na kamatu - opet ništa. Priča se da je Nikola nekom trećem pozajmio taj novac, ali ni za to nema potvrde. Prevrnuli smo celu kuću, ništa nije uneo što mu nismo kupili - kaže otac.

Advokat Violeta Stojanović kaže da posle osolobađanja dvojice osumnjičenih čeka odluku tužilaštva o tome da li će istraga biti proširena ili će se odustati od optužnice.

- Oni su negirali pokušaj iznude, navodeći da su mu novac pozajmili - kaže ona.

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]