Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отац дечака који се убио због изнуде тражи истину

rss

16.04.2012. Блиц

Ђаци другог разреда Средње техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца Н. Ђ. (17) и М. П. (17), осумњичени да су покушали да изнуде 50.000 динара од друга Николе Врећића (17) из Рутевца код Алексинца, који се убио 16. марта, пуштени су из притвора да се бране са слободе.

Отац дечака који се убио због изнуде тражи истину

Истрага која се против њих води у Вишем суду у Нишу је у завршној фази, док породица настрадалог младића пак покушава да сазна да ли је он заиста позајмио новац и на шта га је потрошио.

- Ако се докаже да су му стварно дали новац, одмах ћу вратити дуг, али да ми кажу ко и колико, а и одакле њима - утучено прича Николин отац Горан.

Полиција је нашла поруке у којима је од Николе тражен новац, па нека суд утврди шта се десило.

- Већ месец дана покушавам да сазнам да ли је и где Никола потрошио 50.000 динара. Нико се не јавља, нико ништа не зна. У кладионицама не знају ништа, питао сам по Алексинцу и да ли је узео од некога на камату - опет ништа. Прича се да је Никола неком трећем позајмио тај новац, али ни за то нема потврде. Преврнули смо целу кућу, ништа није унео што му нисмо купили - каже отац.

Адвокат Виолета Стојановић каже да после осолобађања двојице осумњичених чека одлуку тужилаштва о томе да ли ће истрага бити проширена или ће се одустати од оптужнице.

- Они су негирали покушај изнуде, наводећи да су му новац позајмили - каже она.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима