Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gidra ipak nije kandidat?

rss

13.08.2012. Autor: Z. Miladinović

Naprednjaci demantuju tvrdnje o povratku na funkciju Dragoljuba Markovića koji je smenjen zbog smrti štićenika

Gidra ipak nije kandidat?

Nijedan organ SNS u Aleksincu, Nišu i drugim instancama nije predložio da kandidat za direktora Doma za smeštaj odraslih osoba ometenih u razvoju u Kulini bude Dragoljub Marković, koji je smenjen zbog smrti jednog štićenika krajem 2010. godine, i to je potpuna dezinformacija, saopšteno je Danasu iz više izvora u toj stranci.

Prema nezvaničnim informacijama „grupe nezadovoljnih aktivista u sistemu socijalne zaštite“, Opštinski odbor SNS u Aleksincu i Okružni odbor te stranke u Nišu navodno su za direktora te ustanove predložili Markovića. Ova grupa podseća da je u vreme Markovićevog mandata nepokretni štićenik G. N. (15) bačen sa drugog sprata Doma, a da je tadašnji resorni ministar Rasim Ljajić protiv Markovića podneo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa finansijskim poslovanjem ustanove.

Mada svi funkcioneri SNS kategorički negiraju da je Marković zvanični kandidat za mesto direktora Doma u Kulini, oni nisu jednoglasni oko toga da li je u stranci uopšte razgovarano o njegovoj ili kandidaturi nekog drugog za tu funkciju. Predsednik Okružnog odbora SNS u Nišu Momir Stojanović kaže da je taj odbor „razmatrao moguća kadrovska rešenja o preuzimanju odgovornih funkcija u ustanovama socijalne zaštite, među kojima je i Dom u Kulini“ , ali da o Markoviću „nije bilo ni reči“ i za mesto direktora „biće predložena druga osoba“.

Član Okružnog odbora i potpredsednik Gradskog odbora SNS u Nišu Miloš Milovančević, međutim, kaže za Danas da „ni na Okružnom, ni na Gradskom odboru nije razgovarano o bilo kojem kadrovskom pitanju osim da zamenik gradonačelnika Niša bude Ljubivoje Slavković“. I Nenad Stanković , čelnik aleksinačkog Opštinskog odbora SNS i predsednik te opštine, kaže da „ni Predsedništvo OO SNS ni OO SNS u Aleksincu nisu doneli odluku da Marković bude kandidat“. Iako je dan ranije rekao medijima da je na OO SNS „neformalno razgovarano o takvom predlogu, kao i o mnogim drugim“, on za naš list tvrdi da o tome „nije bilo reči“.

- Nije tačna informacija da sam kandidat SNS za direktora Doma u Kulini. Nisam ni zainteresovan, imam 64 godine, spremam se za penziju, to nije vreme da se bude direktor. Takođe, nisam smenjen sa mesta direktora Kuline zbog bilo kakve krivice za smrt štićenika već iz formalnih razloga nakon takvog nesrećnog događaja. Za smrt štićenika me niko ne tereti, niti goni, niti objektivno može. A ja se pitam zašto taj slučaj do danas nije rasvetljen već se zataškava, kaže Marković za Danas.

Aktuelni direktor Doma u Kulini Goran Petković pak kaže za naš list da „sve informacije govore“ da je Predsedništvo OO SNS u Aleksincu ipak predložilo Markovića, koji je član te stranke, za direktora Doma. On kaže da je Marković „već odneo svoj CV u Opštinski odbor SNS, istovremeno kada i kandidati za članove Upravnog odbora Doma, kako bi predlozi za njihove funkcije otišli ka centrali stranke“. Petković procenjuje da je nakon toga, pre svega zbog protivljenja dela članstva i nekih instanci SNS, predlog o kandidovanju Markovića doveden u sumnju.

Pogubne podele u Domu

- Nije mi stalo do funkcije i spreman sam da podnesem ostavku ove sedmice. Previranja koja je izazvala i puka informacija da se Marković vraća izuzetno štete funkcionisanju ustanove. U Domu ima njegovih „protivnika“, kao i izvesnog broja ljudi koji ga podržavaju, pa bi njegov povratak produbio podele, a možda izazvao i revanšizam. Zato je od presudne važnosti da na čelo ove ustanove, koja je sama po sebi specifična, dođe bilo ko drugi osim Markovića, kaže Goran Petković, inače pripadnik DS.

Komentara: 2


# Goran Petković SNS Nenad Stanković Dragoljub Marković Rasim Ljajić
@sns_aleksinac @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    kako bre nije? 13.08.2012.
    Kako bre nije? Pa meni je covek licno rekao da ce biti direktor, i castio covek pice u to ime, prema tome nemoj da pustate ovakve price. GIDRA CE BITI KANDIDAT SNS I BICE DIREKTOR KOLIKO GOD DA GA MRZE OVI ZUTI.

  • (+0) (-0)

    gradjanin 14.08.2012.
    Ne mogu da verujem da nam se ovakve stvari ponavljaju, zar je moguce da ni SNS nije naucio lekciju i izvukao pouku. Ipak ce preovladati ona stara "Sve je isto samo njega nema". i pitam se dokle ce biti ovako, nadam se da ce nas SNS sa Nesom na celu razuveriti.......... zivi bili pa videli !


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}