Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

OKRUŽNA LIGA: Rutevčani pobedili bivšeg srpskoligaša

rss

13.10.2019. Milan Milojević

Nove pobede ostvarili Rutevčani i Rudničani, ostali naši ligaši pretrpeli poraze.

Detalj sa utakmice OFK Rutevac 1908 - Zaplanjac

Rutevčani su zabeležili svoju petu uzastopnu pobedu. Na Aleksinačkom Rudniku (gde inače igraju svoje utakmice kao domaćini) pao je bivši srpskoligaš iz Gadžinog Hana. Tri lopte u mreži nemoćnog Veličkovića bilo je dovoljno za nova tri boda. Nemanja Lazarević bio je dvostruki strelac u pobedi svoje ekipe. Prvi je pogodak postigao u 33 minutu, da bi u 71 minutu postavio konačan rezultat. Između ta dva pogotka u strelce se u 54 minutu upisao njegov imenjak Rajković.

Dan ranije na istom terenu u zameni domaćinstva Rudar ALPOS je u komšijskom derbiju opravdao ulogu favorita i pobedio Aleksinačku Palilulu.

Kormanci su definitivno u krizi rezultata. Spojili su i treći poraz za redom, ovog puta u gostima kod ekipe Padine, minimalnim rezultatom.

Krušijani su u Doljevac otišli desetkovani, vodili na poluvremenu golom Aleksandra Petrovića u 42 minutu, tada se i povredio ponajbolji Mladen Milošević, golman dobio crveni, te više od časnog poraza nisu ni mogli.

 

SEMAFOR 9.KOLA :

Doljevac - Napredak 2012  3:1

OFK Rutevac 1908 – Zaplanjac  3:0

Padina 1989 – Sloga  1:0

Rudar ALPOS – Palilula  4:2

Moravac (ZT) – Rasovača 4:2

Radnički 1924 – Radnički 1947  2:0

Pobeda - Mladost  2:5

Baličevac 1974 - Moravac (Č) 3:2

Naisus 1977 – Elid     nije igrano zbog nedolaska gostiju

Naisus iz Rožine na tabeli i dalje vodi sa 22 osvojena boda i utakmicom manje, Rudar ALPOS ostaje drugi zajedno sa Radničkim iz Kočana i imaju po 21, Rutevčani su na četvrtom mestu, sakupivši 19 boda, Kormanci su nakon trećeg vezanog poraza pali na jedanaesto mesto sa 12 osvojenih boda, Krušijani su četrnaesti sa osam bodova na svom kontu, dok Palilulci dele poslednje mesto sa nekadašnjim srpskoligašem iz Gadžinog Hana, sakupili su po 4 boda.   

 

Sledećeg vikenda na Aleksinačkom Rudniku je prava poslastica za sve prave ljubitelje fudbala. U derbiju kola Rudar dočekuje ekipu Rutevca. Biće to pravi spektakl, jer obe ekipe igraju veoma dobro u poslednjih nekoliko utakmica. Utakmica se igra u subotu, sa početkom od 14 časova.

Ostali naši ligaši igraju u nedelju. Krušijane očekuje drugo uzastopno gostovanje, ovog puta u Donjoj Rasovači. Kormanci u derbiju začelja igraju sa novajlijom iz Baličevca, dok Aleksinačka Palilula gostuje ekipi Moravca iz Čečine.


# fudbal Aleksandra Petrović Nišavska okružna liga
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima