Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Košarkaši Napretka počinju pripreme za Superligu

rss

03.08.2020. Južne vesti

U sličnom sastavu kao prošle sezone, kada su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba i plasirali se u Superligu, košarkaši aleksinačkog Napretka počeće 17. avgusta pripreme za novu sezonu koja bi trebalo da počne 26. avgusta. Za sada, u klub su stigli plej Nikola Ćirković iz Vršca i centar Nemanja Kostić iz niškog Konstantina.

Foto: arhiva

Za tačno dve nedelje planirano je prvo ovosezonsko okupljanje aleksinačkih košarkaša koji su prošle sezone ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem 7. mesta u Košarkaškoj ligi Srbije i plasmanom u Superligu koja se zbog pandemije korona virusa nije ni igrala. Plan je da pripreme počnu 17. avgusta, kaže Marko Radić, PR aleksinačkog kluba.

Radi se po tom planu koji je ranije dogovoren. Veći deo tima je sklopljen. Klub su napustili Aleksandar Ilkić koji je novi član Slobode iz Užica i Luka Gašić koji je u Kolubari u Lazarevcu - kaže Radić.

Tokom ovog perioda u Napredak su stigla dva pojačanja - plej Nikola Ćirković i centar Nemanja Kostić.

23-godišnji Ćirković stiže iz Vršca, a nastupao je za Zemun, Dinamik i Dunav. Ovaj 192 cm visok igrač igrao je u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije.

Iz niškog Konstantina u komšijski grad je stigao 20-godišnji centar Nemanja Kostić koji je igrao i u beogradskom Dinamiku. Visok je 207 centimetara.

Zasad je to to, ali očekuju se uskoro nova pojačanja. Bitna vest je da su u klubu ostali kapiten Nikola Raičević, Vojkan Milinčić, Slaviša Bogavac, Nemanja Karalić, Vukadin Petrović i Lazar Stanković - dodaje Radić.

Izvor


# košarka Napredak KK Lazar Stanković Nikola Raičević
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima