Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak vezao četvrti neuspeh i ugrozio mesto u Superligi

rss

01.03.2020. mozzartsport.com

Nije jučerašnji meč obilovao preterano blistavom i sjajnom košarkom, što je i bilo razumljivo uzimajući u obzir činjenicu da je susret imao veliku rezultatsku važnost za obe ekipe. Napredak je bio u seriji od tri vezana poraza i ugrozio je „već viđeno“ učešće u Superligi, pa je ovim neuspehom dramu dodatno produžio.

Foto: Milica Gvozden

Nije ovo bila sezona iz snova za Tamiš, baš naprotiv. U jednom trenutku se sve činilo izgubljeno za tim Bojana Jovičića, ali se nakon jučerašnje pobede protiv Napretka diše daleko lakše. Košarkaši iz Pančeva su konačno pobegli sa pretposlednjeg mesta i crvene zone, pa daleko optimističnije gledaju na poslednja dva kola – 69:66.

U subotu je tas na račun domaćih prevagnula bolja igra na skoku, uparena sa dosta više pogođenih slobodnih bacanja na koja su se Pančevci umnogome oslanjali tokom susreta. Pokušavali su da igraju u reket i da na taj način dođu do poena protiv iskusnog tima Napretka.

Najefikasniji kod domaćih bio je Didžej Fener, inače najnovije pojačanje tima Bojana Jovičića, sa 21 postignutim poenom uz osam skokova, a pratio ga je Aleksa Čabrilo sa 16 poena i devet skokova. Na drugoj strani, poraz su pokušali da spreče Bogdan Mikavica sa 13 poena i osam skokova, te Luka Milojević i Nemanja Karalić sa po 10 poena.

Nakon nešto bolje sekvence na samom startu, kada su došli do blage prednosti, košarkaši Napretka uspeli su tu prednost da prepuste u ruke gostima, koji su polako počeli da diktiraju tempo. Imali su košarkaši Tamiša nakon deset minuta samo pola koša prednosti (18:17), ona je odmah potom narasla do šest poena (23:17), ali se nakon toga Napredak vratio i serijom poena došao do izjednačenja i vođstva. Ipak, tim Bojana Jovičića bio je taj koji je vodio i na poluvremenu – 37:34.

Odličnom igrom i serijom od čak devet vezanih poena, Tamiš je poveo po prvi put i dvocifrenom razlikom polovinom treće četvrtine (48:36), međutim, nije uspeo tu i da se zadrži, pošto je Napredak vrlo brzo uzvratio i u poslednjih deset minuta ušao sa pristojnim zaostatkom od šest poena (51:45). Klackala se ta prednost u opsegu između pet i devet poena prilično dugo, kada je usledila serija Napretka koji je pogotkom Mikavice za tri prišao na samo poen zaostatka.

Miloš Nikolić je pogodio oba slobodna bacanja, a Bojan Jovičić je odlučio da brani poslednji napad. I pogodio je, pošto je Lazar Stanković promašio za tri i doneo radost malobrojnoj publici u „Strelištu“.


# košarka Napredak KK Lazar Stanković
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima