Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Borba u Aleksincu trajala do poslednjih sekundi, Napredak izgubio

rss

09.02.2020. Južne vesti

Na korak od trijumfa nad jednim od najboljih timova Košarkaške lige Srbije bio je KK Napredak, pošto je tokom dobrog dela utakmice odigrane u aleksinačkoj Sportskoj hali vodio. Ipak, u završnoj četvrtini užička Sloboda je preokrenula i na kraju slavila, rezultatom 84:80.

Borba u Aleksincu trajala do poslednjih sekundi, Napredak izgubio

Gosti su otvorili meč furiozno, sa dve trojke Đorđa Pažanina. Na drugoj strani se domaći nikako nisu snašli i za prvih pet minuta na terenu ubacili samo jednu dvojku. Ipak, u nastavku su zaigrali mnogo bolje, vezali su 10 poena i do kraja deonice prišli rivalu na četiri poena zaostatka.

Potpuni egal viđen je u nastavku, Napredak je po prvi put na meču poveo u 18. minutu i nastavio da uvećava vođstvo, pa je tokom dobrog dela 3. kvartala imao i dvocifrenu prednost. Užičani su uspeli da je umanje u završnici, pa je pred završni period meča na semaforu stajalo 67:61.

Sloboda je izjednačila već u prvom minutu poslednje deonice. Aleksinačni se nisu dali, vodila se velika borba na parketu Sportske hale, a domaćin je bio na nuli ili u plusu sve do 38. minuta.

Devet sekundi pre kraja utakmice Sloboda je vodila sa 82:80, ali je imala i napad, a u silnoj želji da im sav trud ne padne u vodu Aleksinčani su preterali, pa je Dimitrije Raičević napravio nesportsku ličnu grešku nad Tadijom Tadićem. Oba slobodna bacanja je iskoristio nekadašnji član mlade reprezentacije Srbije, koja se okitila evropskim zlatom, i tako stavio tačku na ovaj duel.

Najbolji u domaćem sastavu bio je 21-godišnji Luka Gašić, koji je postigao 20 poena, uz osam asistencija i tako pružio najbolju partiju u sezoni.

Nakon dva vezana poraza tim iz Aleksinca pao je na 8. poziciju Košarkaške lige Srbije.

Sledeći meč Napredak će odigrati već u utorak, 11. februara, kada će gostovati petoplasiranoj Mladosti u Zemunu. Nakon toga će članovi Košarkaške lige Srbije koji nisu uspeli da se plasiraju na Kup Radivoja Koraća odmarati, pošto će se ostali od 13. do 16. februara u niškoj hali "Čair" boriti za "Žućkovu levicu".


# košarka Napredak KK Sloboda KK Užice
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima