Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak ostvario važnu pobedu

rss

30.01.2016. Ivan Veljković

KK Napredak Aleksinac – KK Sloboda Užice 99:84 (28:31;26:18;18:17;27:18)

ilustracija

Važnu pobedu u borbi za opstanak u drugoj ligi, pred oko 400 navijača, u ne baš blistavoj partiji, večeras je ostvario Napredak sa, na kraju ubedljivih, 15 razlike. Kuorizitet je da je gostujuća ekipa došla sa samo 9 igrača.

Na početku utakmice duel je bolje otvorila Sloboda i sa nekoliko ubačenih trojki završila je prvu četvrtinu u svoju korist. Napredak je pojačao odbranu tako da je na kraju poluvremena imao prednost od 5 poena.

Do kraja treće četvrtine vodila se borba, gotovo izjednačena, grešilo se i sa jedne i sa druge strane.

Tok utakmici je davala sudijska trojka sa ukupno 53 dosuđena faula obema ekipama. I ovaj put je viđeno vrlo slabo suđenje, bez tendencije da se pogura gost ili domaća ekipa, već da bi umesto košarkaša glavni akteri bili sudije.

U poslednjoj četrvtini Napredak je odigrao bolje nego u prve tri četvrtine, stegao odbranu iz koje je proizašlo nekoliko lakih poena, pa je na kraju meč rešio sa ubedljivih 15 razlike.

Sve u svemu opšti utisak je da je pobedio tim sa manje grešaka u igri.

Bolji od ostalih u Napredku bili su : Pavlović sa 21 poenom, Miladinović sa 19 i Ilić sa 17. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Anđić sa 19 poena i 12 skokova i Nikolić sa 22 poena. U redovima Užičana imali smo priliku da vidimo i bivšeg igrača ABA lige Otaševića koji se vraća iz povrede sa 3 poena i 7 asistencija.

Po malo čudna odluka trenera gostujućih je bila da je celo drugo poluvreme držao na klupi jedinog centra u ekipi Đokića, tako da je Napredak imao visinsku prednost pod obručima.

Važno je napomenuti da je večeras u hali susret posmatrao naš proslavljeni trener Božidar Boža Maljković, osvajač evro lige sa Jugoplastikom i Limožom. Velikog trenera je aleksinačka publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.


# košarka Napredak KK Sloboda KK Užice Božidar Maljković Ivan Veljković
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima