Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Priprema za skupštinsko zasedanje

rss

10.12.2010.

Izmene i dopune programa poslovanja javnih preduzeća za 2010. godinu, planovi i programi poslovanja za 2011., i rebalans ovogodišnjeg budžeta opštine Aleksinac, neke su od tačaka dnevnog reda 29. sednice Opštinskog veća, održane u četvrtak, 9. decembra.

Na dnevnom redu jesenjeg zasedanja Opštinskog veća, našla se 21 tačka uz dve izmene i dopune, koje se tiču razmatranja odluke o izmeni i dopuni statuta Dečje ustanove „Lane“ i zaključka o davanju saglasnosti za korišćenje nepokretnosti Mesnoj zajednici Korman.

Analiza ovogodišnjeg opštinskog budžeta, kao najvažnija tačka dnevnog reda 29. sednice Opštinskog veća, rezultovala je umajenjem planiranih prihoda i primanja za iznos od 95,8 miliona dinara. U okviru planiranih budžetskih prihoda izbrisani su planirani kapitalni transferi od Republike u iznosu od 55 miliona dinara. Planirani budžetski prihodi umanjuju se za 31,6 miliona dinara.

Opštinsko veće jednoglasno je usvojilo predlog Odluke o budžetu za 2011. godinu. Planirani javni prihodi za 2011. godinu iznose 661,5 miliona dinara, što je za 6,3 % više u odnosu na planirane prihode za 2010. godinu.

Članovi opštinskog veća, na svojoj 29. sednici, jednoglasno su prihvatili izmene i dopune programa poslovanja za 2010. godinu JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost.

Prihvaćen je i devetomesečni izveštaj o radu JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Komunalne usluge“ i JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac.

Opštinsko veće je razatralo i usvojilo Programe poslovanja za 2011. godinu dvaju javnih preduzeća, Direkcije za urbanizam i izgradnju i JNIRTVP „Reč radnika“.

Pored pomenutih tačaka dnevnog reda, opštinski većnici jednoglasno su usvojili i Nacrt odluke o izradi akcionog plana zapošljavanja na teritoriji opštine Aleksinac za 2011. godinu, Nacrt odluke o izradi akcionog plana za razvoj omladinskog preduzetništva, kao i Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta JKP „Vodovod i kanalizacija“.


Komentara: 0


# opština skupština Direkcija opštinsko veće Komunalne usluge JP Reč radnika
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}