Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Markovićevo pismo Tasovcu

rss

14.05.2014. D. Ostojić

Dragiša Marković, magistar svetske književnosti aktivno započeo godinu obeležavanja 100 godina od smrti Velimira Rajića.

Markovićevo pismo Tasovcu

U saradnji sa Aktivom za srpski jezik podneo je zvaničan zahtev ministru Ivanu Tasovcu da se ispred Centra za kulturu podigne spomenik Velimiru Rajiću.

U izjavi za Aleksinac.Net Marković kaže:
"Velimir Rajić je napisao jednu od najlepših ljubavnih pesama, Na dan njenog venčanja. Naša ideja je da svake godine bude raspisan konkurs za najepšu ljubavnu pesmu, na međunarodnom nivou. Želimo da povežemo dve velike ličnosti iz sveta umetnosti, kao simbole večne Ljubavi. Jedan je Rajić, drugi Rajevski, a jedna zanimljivost je da su obojica umrli u 36.godini."

Ovu inicijativu je podržalo 20 profesora srpskog jezika, i pesnika sa područja opštine Aleksinac, kao i Književni klub Velimir Rajić.

 

Komentara: 2


# Velimir Rajić Dragiša Marković Aleksinac.Net
@aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    dosta bre vise 14.05.2014.
    Ne zna se ko je više neozbiljan. Dragiša Marković sa svojim idejama kojima veliča sebe ili Ostojić koje sve to objavljuje. Ljudi uozbiljite se i samo znate da Tasovac neće ni prstom mrdnuti i da sve polazi sa lokalnog nivoa.

  • (+0) (-0)

    Istinoljubiv 14.05.2014.
    Dragiša Marković je završio jugoslovensku književnost u Skoplju. Kakav magistar svetske književnosti! I kako vas bre nije sramota da lažete! Dragiša je jedan neozbiljan lik koji boluje od manije veličine.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}