Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sami sebe birali u Crvenom krstu?

rss

27.07.2014. Dušan Ostijić

Nakom što smo objavili delove pisma Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Hrabro srce, do nas su stigle nove i zanimljive vesti o dešavanjima u aleksinačkom Crvenom krstu.

Sami sebe birali u Crvenom krstu?

Krenimo redom.

U izboru novog rukovodstva Crvenog krsta jako važnu ulogu ima kadrovska komisija. Ta komisija donosi dve jako važne odluke. Predlaže članove Upravnog odbora i predlaže sastav organizacija čiji će predstavnici činiti skupštinu Crvenog krsta.

U kadrovskoj komisiji Crvenog krsta se nalaze:
Toplica Đorđević
Dragan Jovanović
Anita Sokolov

Ta kadrovska komisija je donela odluku o članovima Upravnog odbora. Između 7 predloženih članova Upravnog odbora, predložili su sami sebe za predstavnike, pa će u budućem upravnom odboru biti i dvoje članova komisije, Dragan Jovanović i Anita Sokolov. Takođe, zanimljivu odluku su doneli, jer su za kandidata za skupštinu Crvenog krsta Srbije izabrali takođe člana komisije Toplicu Đorđevića.

Što bi naš narod rekao Bog je prvo sebi stvrio bradu.

Na drugoj strani u pismu Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Humano srce takođe stoje primedbe oko izbora budućih članova rukovodećih tela. Navode da je Dragan Jovanović visoko pozicioniran funkcikner lokalne vlasti jer obavlja funkciju načelnika jednog od sektora opštinske uprave, i visoki je funkcioner SNS-a. Po statutu Crvenog krsta ne sme se u upravljačka tela Crvenog krsta birati osoba koja se nalazi na visokoj poziciji lokalne ili republičke vlasti ili funkcioner političke stranke, pa se time osporava njegova funkcija u upravno odboru Crvenogmkrsta Aleksinac.

Aleksinac.Net će nastaviti da prati ovu temu.

 

Komentara: 3


# Crveni krst Aleksinac.Net Toplica Đorđević Anita Sokolov Dragan Jovanović
@aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-3)

  hrabro ili humano? 27.07.2014.
  Dusane ili Vukane objasni citaocima da li se radi o ''Hrabrom'' ili ''Humanom'' srcu?

 • (+5) (-3)

  vlada 28.07.2014.
  Ej ,bre ,taj Dragan Jovanović- Lera je bio u zatvoru zbog manipulacija u Crvenom krstu . Ali vratili se JUL- ovci i svi oni iz devedesetih , pa ponovo haraju Srbijom

 • (+1) (-0)

  drakce3 02.08.2014.
  Po onoj staroj: "Tim koji dobro igra, ne treba menjati". Oni možda misle da dobro igraju, pa...


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}