Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zahvalnice najpožrtvovanijim građanima - Oni pomažu drugima i svet čine boljim

rss

30.12.2018.

U Nišavskom upravnom okrugu dodeljene su godušnje nagrade, republička priznanja, građanima koji su svojim velikim srcem i požrtvovanjem, izlažući sebe opasnosti, pomogli drugima.

Foto: Niške vesti

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski uručila je šest zahvalnica, a prvi put su zahvalnice uručene zdravstvenim radnicima i pripadnicima vatrogasne i jedinice MUP-a.

Ove godine iz Aleksinca nagrađeni su Miloš Milošević, policajac Policijske uprave u Nišu, i Blagota Kažić, vatrogasac.

„Današnje dobitnike zahvalnica predložile su njihove ustanove, Klinički centar, Hitna pomoć, Policijska uprava, sektor za vanredne situacije, a ljude humaniste predložili su građani sa kojima sam tokom godine razgovarala“, kaže Dragana Sotirovski. „Ovom prilikom pozivam sve građane Nišavskog okruga da za 2019.godinu predlažu ljude koji će narednu godinu obeležiti kako bi smo im na kraju te godine uručili republička priznanja za ono dobro što su učinili. Posebno me raduje što među dobitnicima nisu samo ljudi iz Niša već i iz Aleksinca i Svrljiga. Dobro je da ova nagrada postane tradicionalna da bi svi težili ka njoj, jer ono što činimo činimo zbog drugih, a ne nas samih, oplemenjujemo društvo i činimo dobro drugima“, istakla je Sotirovski.

Miloš Milošević iz Aleksinca je juna ove godine uspeo da razoruža razbojnika i spreči tragediju, ali je tom prilikom sebe izložio riziku i zadobio više prostrelnih rana kroz obe noge.

Ovo mi je prva nagrada i jako mi je drago zbog toga. Što se tiče motivacije da postupim kako sam postupio, ne bih mogao da kažem da me nešto posebno motivisalo jer je moj posao da postupim tako kako sam postupio. I da se nađem ponovo u istoj situaciji postupio bih isto. U tom trenutku sam mislio samo na to da zaštitim građane i svog kolegu“, kaže Milošević.

Spasio sam dečaka iz bunara koji je dubok 18 metara. Uradio sam to bez dodatne opreme jer svaka dodatna oprema bi mogla da bude još kobnija po dečaka koji se nalazio na dnu, jer bi mogla da izazove odron kamena i povredi ga još više. Jedino mi je bilo važno da je živ. Kada mi se posle poziva odazvao laknulo mi je. Izvukli smo prvo njega, a onda sam i ja izašo“, priča Blagota Kažić iz Aleksinca, vođa vatrogasno-spasilačke grupe, vozač i radnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Blagoje je spasio maloletnog dečaka iz bunara dubokog 18 metara i nagrađen je za požrtvovanost.

Izvor: Niške vesti

Komentara: 0


# humanost Radio S Dragana Sotirovski hitna pomoć Nišavski okrug Miloš Milošević Blagota Kažić
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}