Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prodat "Putnik Aleksinac"

rss

24.05.2013. Izvor: Informativna služba SSS Aleksinac

Posle nekoliko neuspešnih prodaja konačno je 20.05.2013. prodata preostala imovina "Putnika Aleksinac".

Prodat

Kupac je FEVFKI DOO iz Trstenika. Putnik je prodat za samo 17.000.000 (sedamnaest milona dinara).

Od tog novca, nakon izmirenja poreza i doprinosa, prvo će se namiriti elektrodistribucija, komunalno, vodovod, a kako kažu u Sindiatu deo će otići i opštini. Biće vraćeno i fondu solidarnosti za isplate plata i doprinosa  radnicima za  zadnjih godinu dana. I, kako navode u Sindikatu,  nagrada stečajnom upravniku za još jednu uspešnu privatizaciju u Aleksincu.

Ogromna dugovanja radnicima, za zaostale plate po tužbama, neće biti isplaćenje, već će se ta potraživanja tražiti od države.

Komentara: 4


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-1)

  Jovan Kursula 24.05.2013.
  Divno drustvo. Bez bilo kakvog sovinistickog ili nacionalistickog stava ovo pisem. Direktor firme Šilik Fevzi. Preduzece je registrovano na adresi Bulevar Mihajla Pupina 10 z u Novom Beogradu (pazi kad je "Z" - nisam cuo da u srpskim adresama postoji "Z", imamo "A", "B" i "C", ali "Z', nesto sumnjam, ali dobro, provericemo). A proizvodnju imaju u Ulici Svetog Save 59 u Trsteniku, i bavi se proizvodnjom tkanina. Broj zaposlenih: 9. To i nije firma vec mala radionica.
  A sifra delatnosti im je 1320 - Vađenje ruda obojenih metala, osim ruda urana i torijuma. To je zvanicno. Boga mi ovde ima posla i za inspekciju i za jos koje-kakve drzavne sluzbe.
  Da nece ovi da vade skriljce u Subotincu.
  Kad je bila poslednja "privatizacija" FAHOP-a isto sam pisao o tome da je neko uzeo mito da proda za male pare preduzece, a od privatizacije radnici nece imati nista, vec samo stecajni upravnik kupac, i onaj ko iz vladti ucestvuje u tome iza kulisa. A kupci su u Aleksincu kao po obicaju u poslednje vreme firme-fantomi, koje nikakve veze nemaju sa osnovnom delatnoscu firme koju kupuju.
  U skorije vreme cu otici na ukazanu adresu radi nastavka istrazivanja, a zatim objavljujem novi komentar, potkrepljen i fotografijama sa lica mesta. Mozda cak i sa komentarima lokalnog stanovnistva, da vidimo sta kazu o firmi iz njihovog kraja.

 • (+2) (-0)

  Aleksandar 24.05.2013.
  Tačno je da su šiptari kupili motel, ali ako hoće da ulože 2 miliona evra koliko je potrebno da se motel privede nameni (toliku su ptetu naši rodoljubivi srbi napravili) onda nemam ništa protiv.

 • (+0) (-1)

  Jovan Kursula 24.05.2013.
  Daj Boze da uloze. Ali kako ce neko ko ima odobreno da se bavi jednom vrstom delatnosti, bavi se u realnosti sasvim drugom (i to na nivou zanatstva jer se to biznisom ne moze nazvati), a sad je kupio nesto iz potpuno trece sfere, da ulozi novac u ugostiteljstvo, ako to ne zna. To je isto kao kad bi lekara stavio da upravlja kosmickim brodom. A sumnjam da on ima takav preduzetnicki duh da sad zaposli strucnjake iz hotelijerstva i usluga pa ce mu oni voditi biznis a on ce platiti ljude koji znaju. Jer da ima takav duh ne bi bio vlasnik radionice sa 9 ljudi, za koje pitanje da li im i doprinose placa.

 • (+2) (-0)

  zoran 24.05.2013.
  RED JE BILO DA SE PRODA MOTEL PORED AUTO PUTA JEL JE POSTAO RUGLO, ZA SVE KOJI TU PROLAZE.NJEGA NISU ONISTILI STRANCI I SIPTARI. BRUKA I SRAMOTA GRADA JE I BIVSI DELIGRAD U ULICI PETRA ZECA PORED MORAVICE. AKO JE NEKO DAO PARE VALJDA CE NESTO POKRENUTI A MOZE BITI SAMO BOLJE ZA GRAD U ODNOSU NA TRENUTNO STANJE.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}