Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Горан Султановић певао свој блуз у Алексинцу

rss

19.06.2021.

Другог дана АЛЕФ-а, у дворишту Завичајног музеја, наступио је кабаре Горана Султановића „Ја певам свој блуз“. Уз стихове и музику наш прослављени глумац је успео да публику насмеје до суза али и да пробуди још неке емоције.

Горан Султановић певао свој блуз у Алексинцу

Овај кабаре траје већ више од двадесет година, и како је и сам Султановић рекао, могао би после овог још један да одржи а да не понови ни једну песму, колико их је кроз њега прошло. Наступ је почео у 8 часова како је и било најављено, али и уз мале техничке проблеме. Током првих неколико нумера гледаоци и даље пристизали, ваљда нисмо навикли да код нас нешто почне на време.

Поред Горана Султановића на гитари је био Душан Дуда Безуха, један од наших најпознатијих гитариста који је био део бенда Ђорђа Балашевића тако да је било и логично што су се у репертоару нашле неколико нумера панонског морнара. Не волем, али овог пута са текстом који је допуњен са неким актуелним личностима светске политике као и странкама које су тренутно на власти, надамо се да нико из наше општине није нашао увређеним. Било је стихова Мике Антића, Лазе Костића, али током целе вечери преовладавао је хумор. Прича о рекламама на телевизији и како их је Султановић снимао је измамила прве осмехе у публици који су током били све гласнији и гласнији. Велики хит Ерика Клептона Wonderful tonight је изведен али на српском. После хита Петак је поподне групе С времена на време чули смо стихове Бране Црнчевића спеваним у песми за коју Султановић каже да је аутобиографска без обзира што је није он написао. Без клавијатуристе Бранислава Зарина, Султановић и Безуха су одсвирали Балашевићеву Неко то одгоре види све. Посвета песнику кога смо недавно изгубили је настављена и песмом Словенска.

С обзиром да овај кабаре траје дуги низ година неки од монолога између песама су деловали мало застарело, највише их је било на тему менталитета црногораца и о босанцима, али публици то није сметало и реакције су биле одличне. На репертоару се нашао и чувени Дневник једног избеглице који Горан Султановић већ годинама изводи и који увек насмеје публику до суза. А за сам крај одсвирали су Slow motion још један од хитова Ђорђа Балашевића, што није ни чудно, јер и сам кабаре је добио назив по његовој песми.

Преко деведесет минута добрих емоција, прелепих стихова и пуно, пуно смеха за дивно вече на овогодишњем АЛЕФ-у који је на почетку поставио лествицу веома високо.

Микица Станковић

 


# Горан Султановић АЛЕФ Ђорђе Балашевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима