Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

rss

16.08.2018. Душан Остојић

У жељи да представимо младе и успешне људе из Алексинца, сазнао сам да у нашем граду живи један млад момак који се налази у групи најбољих класичних гитариста у Србији. Ових дана сам имао прилику да упознам Дамира, и стекао сам утисак да је један вредан и лепо васпитан момак пред којим се смеши озбиљна уметничка каријера.

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

Дамир гитару почиње да свира у својој деветој години у класи професора Милоша Димитријевића. Основно музичко образовање завршава 2015. године у класи професора Страхиње Анђелковић као ђак генерације освојивши многобројне прве и друге награде на републичким и међународним такмичењима.

Средњу музичку школу уписује 2015. године у Нишу у класи професора Богдана Пејића. Тренутно је ученик 4. разреда средње музичке школе. Добитник је многобројних првих и других награда на републичким и међународним такмичењима међу којима су: 2. награда на републичком такмичењу у Београду 2016. године, 2. награда на међународном такмичењу "Акад. Марин Големинов" у Ћустендилу 2016. године, 1. награда на Наисус Гитар Фестивал-у у Нишу 2016. године, Лауреат на међународном такмичењу "Акад. Марин Големинов" у Ћустендилу 2017.године, Лауреат на Наисус Гитар Фестивал-у у Нишу 2017.године, 2. награда на републичком такмичењу у Београду 2018. године, Лауреат на Наисус Гитар Фестивал-у у Нишу 2018. године.

Усавршавао се на мајсторским радионицама код водећих светских гитариста и педагога као што су: Душан Богдановић, Вера Огризовић, Зоран Крајишник, Милош Јањић, Душан Стојановић, Александар Хаџи-Ђорђевић, Дарко Карајић.


# Душан Остојић фестивал Ана Пејић гитара Душан Стојановић Дамир Блогојевић
@zubarcina @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима