Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Урошевићи добили нов намештај

rss

20.02.2014. извор: Блиц

Нов намештај који је стигао од „Блиц фондације“ измамио је поново осмехе деци из породица Миливојевић из Ниша и Урошевић из Алексинца.Урошевићи добили нов намештај

Милан (4), Милош (10), Анђела (12), Стефан (14) и тешко болесни Предраг (16) Урошевић из Моравца код Алексинца највише су се обрадовали креветима. Сад ће, како кажу, свако бити цар на свом јастуку.

- Раније смо Стефан и ја спавали заједно на старом двоседу. То је било мучење јер смо се целе ноћи отимали око ћебета. Нови кревет који сам добио баш ми је таман и лепо спавам у њему. Будим се одморан и могу још боље да учим - каже Милош који је међу најбољим ученицима у ОШ „Вук Караџић“.

Урошевићи су добили пакете од „Блиц фондације“ са гардеробом, патикама, играчкама, храном... Од ОШ „Дринка Павловић“ пристигли су џакови са гардеробом и школским прибором. Нов компјутер им је стигао од „Комтрејда“. „Фриком“ је даривао 40 килограма смрзнутог поврћа и пецива, и замрзивач. Више од 80 пакета гардеробе, играчака и обуће, као и 11.000 динара прикупљено је на хуманитарном турниру који су организовали одбојкаши Алексинца. Од Мирјане из Ћуприје добили су телевизор и фрижидер.

Одушевљење не крије и Стефан, који је као старији изабрао горњи лежај новог кревета на спрат.

- Нема више гурања у кревету. Сада је цео јастук мој. Прву ноћ сам преспавао у новом кревету и баш ми се свиђа - додаје Стефан.

Анђела која је делила постељу са најмлађим братом Миланом башкари са сама у кревету.
- Посебно су нам добродошла два нова радна стола па нема више гужве око писања домаћег задатка. Раније смо сви писали заједно домаће за столом у трпезарији - каже Анђела.

Деца су добила и нови гардеробер и кухињу која ће мајци деце Маријани Урошевић олакшати припремање оброка.

Истом приликом, намештај је добила и породица Миливојевић из Ниша.

 

Коментара: 0


# Моравац хуманост Вук Караџић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима