Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Унија синдиката: Прва недеља наставе под маскама прошла бедно, а не безбедно

rss

09.09.2020. Н1

Унија синдиката просветних радника Србије саопштила је да је прва недеља наставе под маскама прошла "бедно", а не безбедно, како је у то јавност убеђивао министар просвете Младен Шарчевић.

Фото: Pexels / Pixabay

"Да тајминг нове школске године није довољно добар, уверио се и министар лично и то посредством снимака које добија сваки дан, како је изјавио за медије, на којима су ученици и наставници без маски", наводи се у саопштењу.

За прва три дана наставе, Шарчевић је сменио три директора и најавио појачани наџор просветне инспекције од понедељка, 7. септембра.

Маске за ученике и запослене у школама није обезбедило ресорно Министарство, или бар не у већем броју, него су родитељи ученика и наставници ти који свакодневно и самостално обезбеђују маске, указује УСПРС.

Дезинфекциона средства која су школе од локалних самоуправа добиле на литре, унутар школе се деле на кашичице, не би ли дуже трајала, указује се у саопштењу.

"Министру је много једноставније да могуће носиоце заразе, окарактерише као недисциплиноване, а да при томе нису прописане одређене дисциплинске мере којима би школе санкционисале непоштовање мера заштите на којима инсистира како медицински тим Кризног штаба, тако и министар лично", указују у УСПРС.

Извор


# синдикат Младен Шарчевић Унија синдиката просветних радника
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима