Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Договор алексиначког синдиката и Министра Љаљића

rss

11.05.2011. Извор: ССС Алексинца, Алексинац.Нет

У Београду договорене активности ССС Алексинца и Министра Расима Љаљића.

Најављена скора посета министра алексиначкој општини.

Договор алексиначког синдиката и Министра Љаљића

Све већи, горући и готово нерешиви проблеми алексиначких радника предсављени су у Београду министру за рад и социјалну политику Расиму Љаљићу. О проблемима радника Општине Алексинац министра су упознали Добрица Ранђеловић, председник ССС Алексинца и председник СО Алексинац Миодраг Стојковић.

Конкретне проблеме радника Алпоса изнео је председник ССМ Алпоса Зоран Новковић. О немогућности повезивања радног стажа радника Емпе министра је упознао представник радника Александар Стефановић. Председник ССС Алексинца, као и Председник СО Алексинац говорили су о проблемима алексиначких фирми: Исхране, Путника Алексинац, ПИК-а Алексинац, и пренели слику привредних дешавања општине Алексинац.

О преговорима одбора синдиката Алпоса у Словенији и о проблему Алпоса Зоран Новковић је у отвореном разговору упознао Министа Расима Љаића. Договорене су конкретне активности синдиката и Министарства као и укључивање Министра у решавању проблема у фабрици у складу са овлашћењима Министарства за рад и социјалну политику. Проблеми око повезивања радног стажа радницима Емпе нису у овом тренутку решиви и решаваће се преко низа мера Владе Републике Србије, јер је Влада дужна да низом законских мера регулише у што краћем року проблем повезивања радног стажа радницима који нису успели да путем стечаја повежу радни стаж.

О проблемима у привреди Алексинца договорено је да се разговара у Алексинцу и да се низом акција ССС Алексинца и СО Алексинац са Министром нађу конкретна решења.

Са Министром је договорена и посета Алексинцу у наредном периоду.

После разговора у Министарству, председник ССС Алексинца Добрица Ранђеловић упознао је председника ССС Србије Љубисава Орбовића и председника ССС Металаца Зорана Вујовића о резултатима разговора и добио уверавања да ће се и председник ССС Србије заједно са Министром укључити у решавање проблема радника Алексинца.


Коментара: 0


# председник Александар Стефановић Добрица Ранђеловић СО Алексинац
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима