Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац без милионера

rss

02.05.2011. Извор: Вечерње новости

У СРБИЈИ је прошле године око 17.500 грађана зарадило више од 1.705.200 динара и тако се сврстало у ред динарских милионера. Ниједног житеља који се може похвалити изузетним приходима, међутим, нема у чак 27 градова и општина у Србији, а међу њима је и Алексинац.

Алексинац без милионера

Списак оних који немају локалног милионера подудара се махом са листом места са најнижим примањима у земљи. Ниједна уплатница пореза на доходак неће бити уплаћена у Алексинцу, Белој Паланци, Бојнику, Босилеграду, Брусу, Црној Трави, Дољевцу, Книћу, Крупњу, Медвеђи, Мерошини, Мионици, Рачи, Ражњу, Сјеници, Сурдулици, Сврљигу, Трговишту, Великом Градишту.

Милионера, међутим, нема ни у Костолцу, граду који је у марту био први по просечним платама. Нема их ни у Опову, Сремским Карловцима, Ивањици, Љигу, Ковину и Рашкој. И Сурчин се данас са сетом сећа бољих дана када је важио за најплаћенију београдску општину. Данас је он једина општина у престоници у којој нико није пријавио годишњи приход већи од прописаног лимита.

- Имали смо случајева да су људи пријавили годишњи приход, иако не прелазе лимит и немају обавезу плаћања пореза - кажу у Пореској управи. - Један тужилац са југа земље је зарадио око 1,6 милиона динара, али је инсистирао да поднесе пореску пријаву. Неће платити порез, јер је приход мањи.

Број обрађених пријава није и коначан списак српских богаташа. Тек ће накнадне контроле утврдити колико је њих покушало да избегне пореске обавезе.

- У току је поступак канцеларијске контроле. Унакрсно проверавамо податке банака и исплатилаца прихода - кажу порезници. - Против оних који нису поднели пријаву биће поднете прекршајне, односно кривичне пријаве. Уколико је приход значајно већи, прети им и десетоструки износ пореза и кривична пријава.


Коментара: 0


# Алексинац општина кривична пријава
@ 

[ Додај коментар ]