Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Total: 876  Displaying: 41 - 50

За прославу славе Светог Архангле Гаврила припремљен богат дводневни културно-уметнички програм

Драган Весић 23.07.2019.

Двадесетшестог јула, у петак, црква у Житковцу прославиће своју славу Светог Архангела Гаврила чије име носи.

Опширније

Коментара: 0

Деца и млади без родитељског старања летују уз подршку компаније Фриком

22.07.2019.

Захваљујући хуманитарној акцији коју је компанија Фриком спровела у оквиру Сладоледана, седморо штићеника без родитељског старања и са посебним потребама из Установе за децу и младе „Христина Маркишић“ у Алексинцу, ће у августу летовати у Грчкој.

Опширније

Коментара: 0

И даље без превоза до Рсовца

Алексинац.нет 19.07.2019.

Мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози су већ месец дана одсечени од остатка општине од када је Ниш-експрес својевољно одлучио да их остави без линијског превоза.

Опширније

Коментара: 1

Софија наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна

17.07.2019.

У протекле три недеље од када смо последњи пут писали о храброј Софији Накић (16) из Житковца код Алексинца, оболелој од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, није се много променило. Истина, захваљујући добрим људима из дијаспоре и суграђана, ова љупка девојчица храбро је наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна.

Опширније

Коментара: 0

Школама и болницама са југа новац од опортунитета донеће нову опрему

16.07.2019.

Општа болница у Алексинцу направиће јединицу за стерилизацију која спречава болничке инфекције, вредну 4.500.000 динара, захваљујући новцу који ће добити од Министарства правде путем конкурса.

Опширније

Коментара: 0

Где су завршила посечена стабла из главне улице?

11.07.2019.

Након што су алексиначко шеталиште остало без десетина стабала која су недавно посечена, поставља се питање шта ће бити са тим дрвећем. Одговор је да ће се стаблима из Алексинца грејати предузеће ЈКП Комуналне услуге које га је и посекло.

Опширније

Коментара: 5

Радмила из Тешице каже да је продала две ћерке, новцем зидала кућу

Прва, Блиц 11.07.2019.

Иако је 21. век, а ово законски кажњива пракса, уговорени бракови у Србији и даље постоје. Радмила је тако практично продала две ћерке и унуку и од тога, како каже, зарадила стотине хиљада евра.

Опширније

Коментара: 0

РТС: Зашто су села остала без аутобуског превоза? (Видео)

06.07.2019.

Радио телевизија Србије је направила прилог о проблему са којим се суочавају мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози.

Опширније

Коментара: 2

Пријатељство настављено још јаче после НАТО агресије

Божа Марковић 02.07.2019.

Пре двадесет година након што су сазнали посредством грчких медија и телевизије о бомбардовању Алексинца и страдању 25 цивила у НАТО агресији, миротвоци и хуманисти из грчког града Лавриа дошли су први пут у Алексинац да помогну братском српском народу. Поводом тога, град Лаврио и Алексинац су се повељом о побратимљењу побратимили, како би наставили културну и спртску сарадњу. Од тада до данас у разним значајним приликама размењују се посете званичника оба града и посленика у области…

Опширније

Коментара: 0

Алексинчанка наставља живот после трансплантације

РТС 01.07.2019.

Снежана Стојановић из Алексинца каже да је 25. јуна напунила 37 година. Баш тог дана је била трансплантација и то јој је, каже, најлепши поклон за рођендан.

Опширније

Коментара: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Total: 876  Displaying: 41 - 50