Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani plaćaju skuplje račune nego beogradske opštine

rss

17.09.2014. D. Ostojić

Aleksinac spada u red najnerazvijenijih opština, ali to lokalnu vlast nije sprečilo da donese odluku o računima koji su na nivo beogradskih. Da zlo bude veće Aleksinčani plaćaju pojedine račune skuplje nego pojedine beogradske opštine i to tri puta više.

Aleksinčani plaćaju skuplje račune nego beogradske opštine

Istraživali smo račune za iznošenje smeća za opštinu Zemun.

U računu Info stana se jasno vidi da je cena za iznošenje smeća za jednu četvoročlanu porodicu koja živi u stanu od 47 kvadrata 190 dinara.

U Aleksincu je cena za iznošenje smeća skoro 500 dinara, dakle više od 200 posto.

Postavlja se pitanje da li postoji način da se taj problem reši, i da li ima osnova za pojeftinjenje pojedinih usluga?

Kako je moguće da se beogradskim javnim preduzećima isplati da iznose smeće za dva puta manju cenu nego aleksinačkim?

Komentara: 10


# komunalije smeće
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+19) (-0)

  Njujorčanin 17.09.2014.
  Živim u centru grada u privatnoj kući, četvoročlana porodica i plaćam komunalnom 1500,oo. Na pitanje zašto toliko, rekli su mi da imam veliki plac (oko 6 ari) i da je zbog toga toliko. Iznose smeće jednom nedeljno u jednoj kanti. Znam da se u nekim gradovima npr. Novi Sad plaća 60.oo po članu domaćinstva. Ko je ovde lud, ko zbunjen a ko normalan nije mi jasno i dokle više da trpimo ove zulume lokalnih moćnika.

 • (+24) (-0)

  ehhh 17.09.2014.
  Racun za iznosenje smeca za prosecno domacinstvo, kuca sa dvoristem, je oko 1000 dinara. Racuni za vodu su bolesni, vecina gradjana placa vise vodu nego struju van grejne sezone. Najgore je sto i cena komunalija zavisi od toga u kojoj gradskoj zoni zivite, to je stvarno bolesno. voda je svuda ista. U oba pogona nekada jedinstvenog JKP a ima vise sefova, direktora, pomocnika nego radnika, a i radnici su posle poslednjih izbora naprimani maksimalno. Resenje ce doci kada se sve ovo privatizuje i razjuri ova stranacka bulumenta a svi znamo iz koje su stranke.

 • (+6) (-1)

  Ne znamo. 17.09.2014.
  Iz koje?

 • (+20) (-0)

  zoran 17.09.2014.
  Sramota,da voda bude ovoliko skupa,plaćamo vodu više nego struju,odmah smenite direktora,da dodje neko ko zna šta radi.

 • (+15) (-0)

  pera 17.09.2014.
  Za iznošene smeća nam uračunavaju veću kvadaturu od kvadature stana ,i naplaćuju više,nisu normalni ,asli može im se nema ko da se buni

 • (+14) (-0)

  ehhh 17.09.2014.
  Za smece naplacuju po kvadratu, sve sto ima krov ima jednu cenu, da li je kuca, garaza, supa, golubarnik, a za dvorista je druga cena. Svejedno, cena je bolesna. A u neke ulice i ne ulazi kamion ali naplacuju, na ulazu u Ratka Zunica stavili su kontejner a racuni su kao da se smece iznosi. U vezi vode, godinama se prica kako nocu zatvore ulicnu mrezu, pa kada puste vodu, vazduh u cevima izludi vodomere i zato su ocitavanja 50/60 kubika a ne znam ko moze da potrosi toliku vodu samo u kupatilu, i ako moze ovo da se proveri, a da iskljucuju vodu nocu, to je tacno. Na sve su spremni samo da nam izvade poslednji dinar.

 • (+17) (-0)

  xaxaxa smece!!! 17.09.2014.
  Koje ljudi smece oni iznose???? Polovina smeca koje oni iznose zavrsi na ulici !!!Ali kakvi rade i kako rade dobor je i da ga iznose!!Prosecna kanta koju oni izbace iz necijeg domacinstva se isprazni pola, pola prospu oko kamiona,a da ne govorimo o tome sto je polovina njih pijana ko zvecarke,pa sa imao primedbu da mi je kanta tehnicki neispravna,jer je slomljena!!!Pritom da dodam da ne mrzim svoju kantu za smece i nisam je ja slimio nego oni dok je pijani bacaju niz stepenice i vuku po ulici...a njihova firma je uredno naplatila od mene.Da li lome kante po necijoj naredbi ili ne ja neznam i ovo sto oni rade je sve samo ne odnosenje smeca!!!!

 • (+11) (-0)

  aleksinčanka 18.09.2014.
  Ja plaćam mesečno vodu 1700 dinara.a i račun za smeđe je bolesno visok za nekoliko kesa smeđa.Prvi sneg ili kiša kada padne nema ih ,nedeljama ne iznose smeđe ali račun redovno dolazi.Sramota šta sve mi plaćamo.

 • (+13) (-0)

  Pitanje 18.09.2014.
  Neka neko objasni sta se placa kroz racune za vodu. Potrosnja ili radovi na mrezi? Neka narod bar zna.

 • (+1) (-0)

  Bujan 28.09.2014.
  Ma idi begaj kuj će ki mi!!!!!!!!!!!!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}