Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radojković podneo inicijativu za pojeftinjenje iznošenja smeća

rss

24.09.2014. D. Ostojić

Dragoslav Radojković Dale, odbornik iz sela Kraljeva podneo je SO Aleksinac pismenu inicijativu za pojeftinjenjem cene iznošenja smeća.

Radojković podneo inicijativu za pojeftinjenje iznošenja smeća

U izjavi za Aleksinac.Net odbornik Radojković kaže:

"Odgovorno tvrdim da je cena iznošenja smeća od skoro 500 dinara, najskuplja u Srbiji. Aleksinčani i mi koji živimo na selu plaćamo najveću cenu a usluga je nikakva. Niti redovno izbacuju smeće, a i nema dovoljno kanti. U Kraljevu na pola kilometar ide jedna kanta, a celo selo mora da plaća. To je bruka. Zato sam podneo predlog opštini da se cena iznošenja smeća što pre smanji. Samo da dodam još nešto. Ako je premijer Vučić smanjio nama penzionerima penzije, a radnicima plate, onda je red i da se smanji cena vode i iznošenja smeća." navodi Dragoslav Radojković u selu poznatiji kao Dale Bujer.

Dragoslav Radojković je Opštinskom veću poslao i detaljno obrazloženje zbog koga smatra da njegov predlog treba biti usvojen.

Kompletan tekst prenosimo u originalu:

"Na jednoj od prethodnih sednica Skupština opštine Aleksinac usvojila je Izveštaj o radu JKP „Komunalne usluge“ za 2013. godinu u kojem je objavljeno da je preduzeće ostvarilo dobit na poziciji iznošenja smeća od građana od preko 12 miliona dinara. Smatramo da JKP treba da bude u službi građana i da obavlja poslove za koje je osnovano i koji su mu povereni tako da to ne bude na štetu građana.

Imajući u vidu ovu činjenicu smatramo da su stvoreni uslovi i da je neophodno umanjiti cene za iznošenje smeća za sve građane, naročito u selima opštine Aleksinac gde se iznošenje smeća vrši kontejnerima koji su ponekad udaljeni više stotina metara od korisnika. Ovo smanjenje cena očigledno ne bi ugrozilo poslovanje JKP, ali bi umnogome bilo u korist građana, što bi trebalo da bude osnovni cilj lokalne samouprave i njenih preduzeća.

Bilo je više javno iznetih obećanja direktora JKP „Komunalne usluge“ ivodećih predstavnika lokalne vlasti da cene iznošenja smeća mogu biti smanjene ali do danas nema nikakve konkretne odluke, a koliko znamo, ovo pitanje nije ni razmatrano. Zato predlažemo da Skupština opštine usvoji predloženu preporuku koja bi imala obavezujući karakter za JKP „Komunalne usluge“. Time bi cene iznošenja smeća u opštini Aleksinac bile bar približno dovedene na nivo koji odgovara standardu građana i realnim cenama na tržištu."

predsednik odborničke grupe DSS
Dragoslav Radojković
 

Komentara: 2


# Dragoslav Radojković DSS Komunalne usluge JP Aleksinac.Net komunalije smeće cena Komunalne usluge JP
@dsscentar @aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-1)

    dakikraljevac 25.09.2014.
    A kako se to Dale setis da obecavas kule i gradove uvek nekako pred izbore?I pre si obecavao a i sada radis isto.U Stopu te prati Raca iz Vakupa jer ste skoro na predsednistvu vas dvojica obecali kanalizaciju kroz Kraljevo i Vakup tj zavrsili ste to nije problem kao i ciscenje korita moravice.Korito moravice je u planu cicscenja jos iz poplava 2010 ali Srbijavode name para i stalno vrti istu pricu.A projekat za kanalizaciju mislim da je napisan neke 1983 ili 1989 i ? Sada ce Raca i Dale da daju pare iz dzepa da se to odradi ok

  • (+10) (-0)

    vodomer 25.09.2014.
    Dusane, ostavi se smeca, sta da radimo sa djubretom ? Ovo sa standardizovanim radikalskim sahtama za vodomere postaje ozbiljno. Zasto ne istrazis koliko su gradjane kostale sahte u Lole Ribara, kako su zavrseni konflikti u ulici iznad Kesara, ko i kako ucenjuje i maltretira usamljene penzionere u jednosmernoj ispod opstine a sve zbog sahti po radikalskoj specifikaciji, to istrazi umesto hvalospeva vlasti, ili se plasis da ce ti ugasiti sajt ?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima