Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог



<<<2324252627>>>Total: 762  Displaying: 241 - 250

Биграфија академика проф. др Радета Биочанина

Божа Марковић 12.09.2018.

У Житковцу у удружењу грађана Пуковник Рајевски већ дуже време се организују занимљиве манифестације из области науке. Посебно место заузимају теме из области екологије. Форма кроз коју се скупови одржавају су јавна дебата и округли сто. Идејни творац и модератор научних скупова је академик Раде Биочанин. Тим поводом нашим читаоцима представљамо биографију наведеног научника.

Опширније

Коментара: 1

На "Западном Балкану" ништа ново!

Миодраг Тасић 28.08.2018.

Све тече, све се мења, а овде све исто. Само њега нема! Додуше, ако фали главни играч, центарфор, макар у нашем случају резерве нису за потцењивање. Надвисиле су прву звезду!

Опширније

Коментара: 1

Србија као Швајцарска!

Миодраг Тасић 05.08.2018.

Да, није грешка. Почели смо да достижемо Швајцарску. Додуше, за сада само у једној ствари. Мање личимо као држава лепо уређеној алпској конфедерацији, већ смо слични једном чувеном швајцарском производу. Швајцарском сиру и то првенствено славном Ементалеру. Ементалер је познат у свету како по својим рупицама и шупљинама, тако и по квалитету. Дакле, шупљи смо као Ементалер!

Опширније

Коментара: 0

Игор Ракочевић - људина од спортисте!

Душан Остојић 31.07.2018.

Посебан утисак на мене оставио је гост турнира Игор Ракочевић па сам одлучио да посебан текст посветим њему. Редовно сам гледао његове утакмице иако нисам добар познавалац кошарке, признајем. Знам да је био репрезентативац, да је троструки најбољи стрелац Евролиге, дугогодишњи играч Звезде а данас потпредседник Кошаркашког савеза Србије.

Опширније

Коментара: 0

Отворено писмо Ненада Ђурића

27.07.2018.

Осећам потребу да се обратим отвореним писмом алексиначкој јавности. Сведок сам проблема који постоји међу младима а који се тиче појачане бриге због све чешћих инцидената који се дешавају у Алексинцу.

Опширније

Коментара: 0

Да ли је наступило последње (фудбалско) време?

Миодраг Тасић 16.07.2018.

Одговор ћемо знати сутра, 15. јула текуће, господње 2018. године! Неко би рекао две тисуће, и тако даље. Елем, о чему се ради? Ако сутра Хрвати победе Французе у финалу светског првенства у фудбалу, онда је по аутору овог писанија збиља наступило последње фудбалско време.

Опширније

Коментара: 0

Фудбалске и неке друге приче!

Миодраг Тасић 06.07.2018.

Светско првенство у фудбалу ближи се крају. Почиње расплет. Читај, четвртфиналне борбе. Више нема поправног. Ко изгуби, испада. Даље иду само победници. Од осам остаће четири. Потом те четири екипе у борби за две најбоље, и онда велико финале. Две најквалитетније репрезентације одмериће снаге и једна ће победити. Биће прваци света. Они се памте. Другог, трећег, и тако даље, већ сутра нико спомињати неће. Тако је то у животу, мислим фудбалу.

Опширније

Коментара: 0

Nomen est omen!

03.06.2018.

Јесу Латини старе варалице, али мудрост им не можемо спорити. Кад нешто кажу, знају шта су рекли. Стоји њихова реч. Није као неки што много лупетају, а ништа не кажу. Или обећавају на празно; те биће боље, наступиће светла будућност, и ово сада је много добро! Као, никада боље није ни било. Како да не! Да цитирамо Пироћанце: пре је било добро. Нешто раније подобро. Још раније најдобро. А сада је добро у п.м.! Нећемо даље!

Опширније

Коментара: 0

Стрип као инспирација живота!

29.05.2018.

Некада смо одрастали уз стрип јунаке попут Загора, Текса Вилера, Команданта Марка... Приче са Дивљег Запада, премда цртане и писане у Италији, биле су широко прихваћене на простору бивше Југославије. Генерацијама младих Југословена, па и онима нешто старијима, поменути стрип јунаци представљали су путоказ у животу.

Опширније

Коментара: 1

Последње “милосрђе“ побеснелог анђела

28.05.2018.

И када се чинило да је доста црнине у Алексинцу, догодио се нови злочин. Четрдесетак минута иза поноћи, 28 маја, поново је нападнут наш град. Испаљено је најмање осам пројектила.

Опширније

Коментара: 1

<<<2324252627>>>Total: 762  Displaying: 241 - 250

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима