Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Србија као Швајцарска!

rss

05.08.2018. Миодраг Тасић

Да, није грешка. Почели смо да достижемо Швајцарску. Додуше, за сада само у једној ствари. Мање личимо као држава лепо уређеној алпској конфедерацији, већ смо слични једном чувеном швајцарском производу. Швајцарском сиру и то првенствено славном Ементалеру. Ементалер је познат у свету како по својим рупицама и шупљинама, тако и по квалитету. Дакле, шупљи смо као Ементалер!

Србија као Швајцарска!

Како би иначе хулигани из Сплита могли несметано да дивљају по Србији? Недалеко од Београда. Наводни навијачи, млађане усташке јуноше опустошиле бензинску пумпу. Крали, бахатили се, уз неизбежно пишање где стигну, испрепадали недужне раднице на пумпи, и оставили усташке симболе. Кретени као кретени. Јер да нису кретени не би били усташки симпатизери. Чак ни у време НДХ Сплит није припадао тој монструозној држави. Поглавник Павелић жртвовао Сплит и Далмацију Мусолинију! А да су кретени доказали и тиме што су се након вандализма у Србији и несметаног одласка у Бугарску на фудбалску утакмицу, вратили се истим путем, само из супротног правца. Опет кроз Србију! Или су очекивали да им српска полиција неће смети да стане на пут, или једноставно никога не зарезују у Србији? Да је другачије ваљда би се у Сплит вратили преко Македоније, Црне Горе и Босне. И не би им фалила длака с главе!

Овако, пошто је безбедност у Србији на високом нивоу, у шта се уверавамо свакодневно, усташка младеж делимично приведена судији за прекршаје. Само њима! На страну претње, крађа, увреде... Што се не угледамо макар једном на Америку?

Ипак, важно је да економски јачамо. Незапосленост пала на 12%. Што, свакако, доказују препуни кафићи, биртије и простор испред драгстора, односно сеоских продавница. Просечна плата у Србији попела се на 426 евра! Мало ли је? Истина, ту и тамо има понеки сиромах. Ако је судити по невољницима који забијају главе у контејнер, или на оне што просе на главним градским шеталиштима. Један такав се убио јер није имао 22.000 динара да плати струју. Па му искључили. Човек имао четворо деце и жену. А није имао не 426 већ ни 188 евра. Тражио помоћ у социјалној служби, али му рекли да није требало да одгаја толико деце ако не може да их храни. Не сумњам да су ти социјални радници кажњени због свог безобразлука. Исто тако не сумњам да је надлежан министар спреман да поднесе оставку због пропуста служби којима он управља!

Тек, незаобилазни ММФ похвалио Србију због великог привредног раста. Који грађани Србије свакодневно осећају и радују му се. Биће пара за све. Па и за градњу ауто-путева. Приоритет би морао бити пут Ниш-Мердаре-Приштина-Драч у Албанији. Ово је, ко што рече надлежна министарка, од великог значаја за Србију. Крагујевац, Крушевац, Чачак, Ужице..., нека сачекају с ауто-путевима. Да се ми спојимо добрим путевима са Косовом и Албанијом. Мада ће ускоро Косово и Албанија да избришу границе, па ћемо се спојити вероватно с Великом Албанијом! Тако ћемо, верујем, одбранити и Врање. Премда сам помало сумњичав. Ако су сплитске усташе након дивљања у предграђу Београда, несметано прошли 300 км до бугарске границе, са све секирама, палицама и ножевима, шта ли би било да су понели митраљезе и бомбе?


# незапосленост Миодраг Тасић Швајцарска
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима