Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На "Западном Балкану" ништа ново!

rss

28.08.2018. Миодраг Тасић

Све тече, све се мења, а овде све исто. Само њега нема! Додуше, ако фали главни играч, центарфор, макар у нашем случају резерве нису за потцењивање. Надвисиле су прву звезду!

На "Западном Балкану" ништа ново!

Елем, отварају се фабрике, путеви, железничке станице... Продају се рудници, рудна блага, пољопривредни комбинати. Шта ће нама то? Нека други муче муку са српском земљом (мислим на ону обрадиву), с ретким племенитим и другачијим металима, уопште с оним непотребним баластом. Србија ће живети од донација гастарбајтера. И од миграната, је л' те? Мигранти ће подићи наталитет у Србији и уселити се у напуштене српске куће. Да препороде Србију, ако сам добро схватио замисао високе функционерке владајуће странке?

Понеко убиство ту и тамо, нешто више самоубистава, свакодневица. Цена бензина скаче када расте цена нафте на берзи. Али, бензин скаче и кад нафта појефтињује? Србин има што нико не имаде. Нажалост! Човек очистио дивљу депонију, па ће сада у затвор. Тужили га комуналци, којима је дужност да чисте дивље депоније. Неко други не чисти, већ руши. Руши Коридор 10. Код Предејана се стално сурвавају заштитне ограде будућег ауто-пута. И као што држава незаустављиво срља у прогрес, тако заштитни зид са брда код Предејана незаустављиво срља у амбис. Па, гради поново. А ко ће све то да плати? Глупог ли питања! Мора да је зла вила у питању. Као она што је рушила Скадар на Бојани. Никада Скадар не био подигнут, (камо среће да није ни саграђен) да у темеље није узидана млада Гојковица. Преваром, дабоме, али циљ оправдава средство. Срби знали за то пре Макијавелија. Усуђујем се да предложим слично решење за Коридор 10. Истина, друго је време данас. Нећемо зазидати живе људе, то јест, жене у брдо, али би неко могао да заврши иза решетака. Још када би више њих допало буваре, градило би се и брже и боље.

Радује ипак чињеница што је незапосленост пала испод 10%. Не ваља што ти малобројни незапослени вечито дрежде у кафићима у центру градова, по биртијама, испред драгстора или сеоских продавница.  И само цевче пиво. Мало их је, али су вазда на ударним и прометним улицама и трговима, да се чини као да их је много више него што јесу. На крају, не и последње, чини се да је унутрашњи дијалог запео у ћорсокак. Скоро да се и заборавило на њега. Као што се заборавило и на реконструкцију Владе, на очајне резултате фудбалера на светском првенству, заборавља се практично све. А верује се у приче да су издајници владике и игумани с Косова и Метохије. Ови високи црквени великодостојници, који живе у гету, које даноноћно чувају наоружани међународни мировњаци, и који су последњи чувари српског наслеђа у непријатељском окружењу, за њих се говори да хоће да предају Косово Албанцима! Ваљда су остали да живе међу зверима зато што ће продати Косово!

Може ли у Србији неко да поверује како су владика Теодосије и игуман манастира Дечани српски издајници? Може. Повероваће сви они који верују да  смо на добром путу, да расте стандард, да пада незапосленост, да ће пензије и плате бити увећане, да ћемо ући у Европску унију!


# незапосленост Миодраг Тасић убиство Косово и Метохија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима