Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Štab za vanredne situacije dežuran 24 časa

rss

08.02.2012. Izvor: Opština Aleksinac

Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac i danas je razmatrao aktuelnu situaciju u našoj opštini i predložio mere za sanaciju iste.

Iz Zdravstvenog centra "Aleksinac" moglo se čuti da je ovih dana neznatno povećan broj pacijenata sa povredama izazvanim padom na poledici ili snegu. Osim preporuke građanima, a posebno starijim licima, da ne izlaze napolje bez preke potrebe, upućen im je i apel da racionališu pozive službi Hitne pomoći, jer je vreme dolaska ekipa znatno produženo zbog snega i leda. Juče je u prevozu jednog lica do Hitne medicinske pomoći intervenisala i Vatrogasno-spasilačka jedinica Aleksinac.

Prema rečima nadležnih iz Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, bez obzira na jučerašnje padavine, svi putni pravci su prohodni. Jedini problem predstavlja regionalni put od Tešice do Vukanje, koji je u nadležnosti Preduzeća za puteve Niš.

Predstavnici Niš-ekspresa su na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije potvrdili da su, zbog raspusta, svi đački polasci ukinuti, i ukazali na skraćenja na pojedinim putnim pravcima. Autobusi za Crnu baru i dalje saobraćaju do Prugovca, za Rsovac do Donjeg Krupca, za Kamenicu do Gredetina, za Ribarsku banju do Jakovlja i za Vukanju do Kuline. Put do Ljuptena ni danas nije bio prohodan.

Direktor pogona Elektrodistribucije u Aleksincu, Miodrag Pešić, istakao je da je u toku noći dolazilo do ispada na pojedinim izvodima, ali da su kvarovi uspešno uklonjeni. Inače, snabdevanje električnom energijom je stabilno iako je potrošnja vrlo velika.

Prema rečima direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", Mlađe Tomića, zbog jako niskih temperatura dolazi do pucanja vodovodnih cevi, međutim, ekipe su na terenu i radi se na popravci havarija. Situacija na Bovanskom jezeru je stabilna, a reke nisu zaleđene. Inače, vodosnabdevanje na području naše opštine odvija se uredno.

Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac juče se hitno obratio svim Mesnim zajednicama sa zahtevom da se angažuje lokalno stanovništvo u čišćenju pojedinih seoskih puteva, ali i u čišćenju sopstvenih dvorišta i prilaza, dok je Komunalna inspekcija Opštinske uprave još jednom podsetila sva preduzeća, preduzetnike i fizička lica na obavezu da redovno čiste led i sneg sa trotoara ispred svojih stambenih zgrada, poslovnih prostorija i placeva. Nepoštovanje ove odluke predstavlja prekršaj za koji se izriče novčana kazna u iznosu od 5.000, 50.000 i 100.000 dinara.

Kako se moglo čuti na današnjoj sednici, Štab je Vladi Republike Srbije i Rebuličkom Štabu za vanredne situacije uputio zahtev za pomoć u gorivu i soli.

Inače, članovi aleksinačkog Štaba uputili su i poziv svim šefovima Mesnih zajednica, Mesnih kancelarija i Centru za socijalni rad za održavanjem hitnog sastanka na kome bi se došlo do podataka da li ima i koliki je broj onih kojima je potrebna pomoć u vidu peći, ogreva, ćebadi ili humanitarnih paketa.


ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE ALEKSINAC BIĆE DEŽURAN 24 ČASA, A GRAĐANIMA SU NA RASPOLAGANjU I TELEFONI ZA INFORMACIJE I PRIJAVE.

TELEFON ZA INFORMACIJE - 018/809-011 (07.00 - 15.00 č)

TELEFON ZA PRIJAVE I HITNE SLUČAJEVE - 018/809-012 (15.00 - 07.00 č)

Komentara: 0


# štab štab za vanredne situacije Rsovac
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}