Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ponovo poplave

rss

23.04.2010. Tekst i foto: RTV Alt

Ponovo poplave
Kiša koja je padala poslednjih dana u velikoj meri je uticala na značajan porast nivoa vode u Južnoj Moravi.

Morava je, prethodna dva dana, poplavila nekoliko stotina hektara plodnih oranica, sa obe strane reke. Preksinoć (21.04.2010.) posebno je bilo dramatično u Tešici, jer je voda, u jednom trenutku, zapretila da poplavi donji deo naselja. Angažovanjem mehanizacije i pravljenjem bedema, do toga nije došlo.

Poplavljen je i deo stambenih objekata na levoj strani obale od mosta u Aleksincu i došla do placa preduzeća Feros i motela Marko Polo, zatim deo Betonjerke , kao i deo Ustaničke ulice. Radnici preduzeća Komunalne usluge, uz pomoć mehanizacije, postavljali su bedem i vreće sa peskom, i zaštili plac svog preduzeća.

Poplavljen je i deo atara Gornjeg i Donjeg Ljubeša, Srezovca i Vitkovca.

Voda je prekinula saobraćaj na lokalnom putu od Tešićkog mosta do susednog sela u niškoj opštini Trnava. Takođe je zatvoren i lokalni put od Vitkovca do Đuniskog mosta, koji povezuje opštine Aleksinac i Kruševac.

Potopljeno je i dvorište aleksinačke konfekcije "Gramer" i transformator koji se u njemu nalazi, te je proizvodnja prekinuta.

Opštinski štab za odbranu od poplava svakodnevno zaseda, a novi vodeni talas se očekuje narednih dana, za kada su prognozirane nove padavine.

Preneto sa:
http://www.aleksinacnews.com/drutvo/260-ponovo-poplave

Komentara: 0


# saobraćaj Komunalne usluge JP
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}