Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Upravni sud odbio žalbe dvojice bivših odbornika

rss

19.11.2010. Izvor: Aleksinačke novosti

Upravni sud je juče dostavio rešenja svim zainteresovanim licima po žalbama dvojice bivših odbornika u Skupštini opštine Aleksinac.

Obrazloženjem suda odbacuju se žalbe nekadašnjih odbornika Srpske radikalne stranke, sada članova Srpske napredne stranke, Goranu Miletiću i Bobanu Janaćkoviću, na to što su im mandati oduzeti aktiviranjem blanko ostavki.

Upravni sud odbio žalbe dvojice bivših odbornika

I dok je na internetstrani opštine Aleksinac, objavljeno da se ovim rešenjem "stavlja tačka na priču o dodeljivanju mandata SNS", u Opštinskom odboru SNS tvrde da pomenuti odbornici imaju pravo da se obrate Ustavnom sudu, koji je i doneo odluku o ukidanju blanko ostavki.

Da podsetimo, desetoro članova SNS, bivših odbornika SRS, predalo je žalbe na odluku SO Aleksinac iz decembra 2008.godine, kada su im, zbog prelaska u političku grupaciju okupljenu oko Tomislava Nikolića, aktiviranjem blanko ostavki oduzeti odbornički mandate i dodeljeni drugim licima sa liste Srpske radikalne stranke.

Odluke Upravnog suda o sudbini žalbi još osmoro bivših odbornika očekuju se ovih dana.

Odluka Upravnog suda da se odbiju žalbe je očekivana, jer nažalost i nakon reforme sudstva, političke partije na vlasti, u ovakvim slučajevima, imaju ogroman uticaj na sudove.

Trenutno na odluku Upravnih sudova širom Srbije čeka preko 500 bivših odbornika, koji traže mandate natrag, zbog aktiviranja blanko ostavki.

Komentara: 0


# Aleksinac SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}